Franky Van der Elst wil één zaak duidelijk stellen: "Als dat echt zo is, stop ik onmiddellijk met naar het voetbal te gaan"

Franky Van der Elst wil één zaak duidelijk stellen: "Als dat echt zo is, stop ik onmiddellijk met naar het voetbal te gaan"
Foto: © photonews

Bij Cercle Brugge hebben ze dit seizoen al meerdere keren de arbitrage aangeschreven en gevraagd om beter te doen. Niet helemaal onterecht gezien het aantal strafschoppen dat ze tegen hebben gekregen en het aantal discutabele die er tussen zaten.

Veertien penalties tegen, da's het record in Europa. Ook analist Franky Van der Elst moet bij sommigen zijn wenkbrauwen fronsen, maar wil er toch niet te ver in gaan.

"Ze hebben bij Cercle dus echt wel reden om mistevreden zijn, maar om hier nu uit te besluiten dat men hen er niet bij wil of dat ze niet mogen meedoen aan die Europe play-offs, dat mogen ze nu echt niet denken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Bij Cercle zijn er zelfs complottheorieën opgedoken. "In Brugge moet ik nu vaak horen: Begaat de tegenpartij datzelfde handspel, dan wordt er niet gefloten. Wel, ik vind het echt compleet fout om dat ook maar te zeggen of te denken. En als dat echt ook zo zou zijn, dan stop ik onmiddellijk met naar het voetbal te gaan. Als je daar met die gedachte zou moeten zitten, dan houdt het voor mij op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties