Een jaarlijks salaris van €200M van Al-Nassr overtuigde Cristiano Ronaldo om bij de Saudische Arabische Liga aan te sluiten.

Een jaarlijks salaris van €200M van Al-Nassr overtuigde Cristiano Ronaldo om bij de Saudische Arabische Liga aan te sluiten.

Cristiano Ronaldo's laatste deelname aan het wereldkampioenschap en het einde van zijn contract bij Manchester United zette hem opnieuw in de schijnwerpers.

Al-Nassr FC, een van de beste voetbalteams in Saudi-Arabië, heeft Ronaldo een contract van drie jaar aangeboden dat zal resulteren in een jaarlijks salaris van €200M. Dit betekent dat de ster meer dan $1M per week zal verdienen.

Dit is meer dan hij verdiende bij Manchester United, waar hij een wekelijks salaris van $605.000 kreeg.

Hoewel Kylian Mbappe de best betaalde speler ter wereld was in 2022, zal Ronaldo deze titel in 2023 dragen.

Laten we meer details ontdekken over Al-Nassr, de eigenaar en het contract van Ronaldo!

Het Al-Nassr-teamoverzicht

Het Al-Nassr-voetbalteam is een Saudische club die actief is in Riyad. Dit voetbalteam werd bijna 68 jaar geleden opgericht in 1955, toen ze blauw en geel als hun thuiskleuren instelden.

Al-Nassr is een van de beroemdste en meest succesvolle clubs in Saudi-Arabië. In totaal wonnen ze 27 kampioenschappen in alle soorten toernooien. Met de transfer van Ronaldo hopen ze hun aanwezigheid en overwinning in toekomstige kampioenschappen te vergroten.

Enkele van de belangrijkste zijn Saudi Pro League, AFC Champions League en King Cup Trending.

De huidige manager van het Al-Nassr-voetbalteam is Rudi Garcia, een voormalige voetballer uit Frankrijk die als middenvelder speelde voor teams als Lille, Caen, Corbeil-Essonnes en meer.

Wie zal het salaris betalen?

Bronnen zoals Sporting News vertellen ons dat details over de eigenaar van het Al-Nassr-voetbalteam schaars zijn. Dit betekent dat we op dit moment geen zekerheid hebben over wie Ronaldo's immense salaris zal betalen.

We weten echter wel dat het in Riyad gevestigde team eigendom is van Saoedi's. Bovendien lijkt de koninklijke familie betrokken te zijn bij het leiden of op zijn minst beïnvloeden van de toekomst van de club.

Bijvoorbeeld, de huidige president van de club, Musalli Al-Muammar, was de favoriet van prins Khalid, waardoor de bestuursleden die mochten stemmen hem ook de perfecte kandidaat vonden.

Bovendien draagt de prins ook bij en ondersteunt hij voortdurend de Al-Nassr-voetbalclub. Naar verluidt kan het geld van Ronaldo rechtstreeks van de koninklijke familie komen.

Ronaldo's redenering

Hoewel niemand kon concurreren met het aanbod dat het Al-Nassr-voetbalclub hem deed, zei Ronaldo dat spelen voor een "andere competitie" is wat hij wil. Hij lijkt ook aanbiedingen uit andere landen te hebben ontvangen, maar de aantrekkingskracht van het hoge salaris en het potentieel voor succes met Al-Nassr was te groot om te weerstaan.

Bovendien gaf hij aan dat hij erg enthousiast is om de Saudische cultuur en het land te ervaren en dat dit een nieuwe uitdaging voor hem zal zijn.

Het contract van Ronaldo

Het contract van Ronaldo met Al-Nassr loopt drie jaar, wat betekent dat hij tot en met 2026 bij de club zal spelen. Naast zijn jaarlijkse salaris van €200M zal hij ook een reeks bonussen ontvangen, waaronder een tekenbonus van €25M en bonussen voor doelpunten en prestaties tijdens de wedstrijden.

Het contract bevat ook een clausule waarin staat dat Ronaldo zijn salaris kan verdubbelen als hij de club helpt om de AFC Champions League of de FIFA Club World Cup te winnen.

Welke andere spelers zullen na het WK 2022 geweldige aanbiedingen scoren?

Om de waarschijnlijkheid van betere transfers voor voetballers te bepalen, hebben de specialisten van KingCasinoBonus gegevens uit Social Blade gehaald. Ze volgden de voortgang en groei van de sociale media-accounts van spelers om een populariteitsranglijst te creëren.

Hoewel dit de aanzienlijke transfer van Ronaldo misschien heeft voorspeld, richten belangrijke teams als Arsenal en Chelsea zich op spelers die geen erg hoog aantal Instagram-volgers hebben, of verlengen ze hun contracten:

Gabriel Marinelli zou dichter bij de ondertekening van een contractverlenging bij Arsenal komen. De jonge voetballer zal waarschijnlijk een van Arsenal's bestbetaalde spelers worden, met een weeksalaris van ongeveer $243.000.

Andrey Santos zal de komende maanden waarschijnlijk bij Chelsea tekenen, omdat deze beroemde club strijdt om de gunsten van Santos. Deze speler is pas 18 jaar oud, maar hij brak al door in het seniorenteam en trok daarmee de aandacht van clubs als Manchester City.

Conclusie

Cristiano Ronaldo heeft besloten om lid te worden van het Al-Nassr-voetbalteam in Saudi-Arabië vanwege het hoge salaris en de mogelijkheid om te spelen voor een succesvol team in een andere competitie.

Het Al-Nassr-voetbalteam is een van de beste voetbalclubs in Saudi-Arabië en heeft in het verleden vele kampioenschappen gewonnen. Het is eigendom van Saoedi's, mogelijk de koninklijke familie, hoewel dit niet bevestigd is.

Ronaldo's contract bij Al-Nassr loopt drie jaar en bevat een jaarlijks salaris van €200M en bonussen voor doelpunten en prestaties. Het bevat ook een clausule waarin staat dat hij zijn salaris kan verdubbelen als hij de club helpt om bepaalde wedstrijden te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties