Amerikaanse eigenaar van RWDM gooit ontslagen voorzitter helemaal onder de bus en komt met keiharde beschuldigingen in persbericht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Amerikaanse eigenaar van RWDM gooit ontslagen voorzitter helemaal onder de bus en komt met keiharde beschuldigingen in persbericht
Foto: © photonews

Er ontplofte vandaag een spreekwoordelijk bommetje in en rond het Egmond Machtenstadion van RWDM. John Textor gooide voorzitter én boegbeeld Thierry Dailly zonder pardon op straat. En het daaropvolgende persbericht van de Brusselaars is mogelijk nog verbazingwekkender.

In een persbericht laat RWDM uitschijnen dat Thierry Dailly al sinds februari geen bevoegdheden meer heeft in het Egmond Machtenstadion. Is het waar of niet? Het verhaal achter het ontslag van de voorzitter door de Amerikaanse eigenaar leest alvast als een rondje moddergooien.

Het is Textor die met een pak beschudigingen aan het adres van Dailly komt om het ontslag te rechtvaardigen. Volgens de eigenaar van RWDM was het onmogelijk om hem aan boord te houden. En de beschuldigingen zijn alvast niet min. 

zakaria el ouhadi rwdm

Zo beschuldigt Textor Dailly van financieel mismanagement, machtsmisbruik, het installeren van een schrikbewind ten opzichte van de medewerkers van de club én uitspraken die niet stroken met de filosofie die RWDM als moderne Brusselse club wil uitstralen.

Beschuldigingen, geen bewijzen

Het is momenteel wachten op een reactie van de voormalige voorzitter van RWDM. Bovendien komt Textor enkel met beschuldigingen, maar niet met bewijzen naar buiten. Momenteel is er nog geen opvolger gekend. Al lijkt de kans niet onbestaande dat de Amerikaanse eigenaar zichzelf in de voorzittersstoel zal posteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties