Slimme Tedesco: nieuwe Rode Duivel opgeroepen omdat ander land er anders mee weg is

Slimme Tedesco: nieuwe Rode Duivel opgeroepen omdat ander land er anders mee weg is

Was u verbaasd als u gisterennamiddag de naam van Ameen Al-Dakhil zag verschijnen tussen de namen van bondscoach Domenico Tedesco? U was waarschijnlijk niet alleen. Maar er zit een tactiek achter, daar mag u zeker van zijn.

Er is immers al een tijdje een strijd bezig tussen de Belgische voetbalbond en de Iraakse. Al komt die strijd vooral van de kant van de Irakezen. Al-Dakhil heeft immers de dubbele nationaliteit en de Iraakse bondsvoorzitter liet twee maanden geleden al weten dat hij voor zijn land zou kiezen.

De collega's van Walfoot hadden op dat moment echter contact met zijn entourage en familie en die ontkenden in alle toonaarden dat hij al gekozen had. Meer nog: op dat moment verzekerden ze ons dat de verdediger van Burnley zou aantreden op het EK U21 met België.

Kompany is overtuigd

Bondscoach Jacky Mathijssen riep hem dan ook op. De beloften beginnen volgende week ook aan hun voorbereiding, maar Al-Dakhil moet eerst nog een omwegje langs de grote jongens doen. Alles om hem te laten zien dat hij een toekomst heeft bij de Rode Duivels.

Al-Dakhil komt eigenlijk letterlijk nog maar net piepen. Hij werd in januari 2022 door STVV overgenomen van de beloften van Standard. Afgelopen winter kwam Vincent Kompany hem weghalen omdat hij er heel veel potentieel in zag. Als voormalig topverdediger heeft hij daar uiteraard oog voor. 

Sinds april is hij ook basisspeler bij Burnley. Zo snel is het gegaan. Niet toevallig wil Irak hem graag overtuigen. Maar gelukkig voor Tedesco hebben de Duivels iets meer internationale luister...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties