Cercle Brugge haalt nieuwe technisch directeur bij de voetbalbond

Cercle Brugge haalt nieuwe technisch directeur bij de voetbalbond

Cercle Brugge is verheugd om aan te kondigen dat Rembert Vromant (37) Groen-Zwart vervoegt als technisch directeur. Rembert komt over van de Koninklijke Belgische Voetbalbond waar hij sinds 2021 actief was.

Recent nog, in januari van dit jaar, promoveerde hij van ‘Scouting Coördinator’ tot ‘Head of Scouting’ en kreeg hij de verantwoordelijkheid over alle strategische en operationele activiteiten met betrekking tot talentidentificatie en scouting van spelers. Vooraleer Rembert bij de KBVB ging werken was hij actief voor Club Brugge, Double Pass en als ‘Head of Scouting’ van de Mexicaanse topploeg Pachuca. In Mexico werd hij gelauwerd voor het opzetten van een professioneel scoutingsnetwerk dat spelers opleidde voor alle teams die deel uitmaken van de ‘Grupo Pachuca’.

Rembert Vromant: “Ik ben trots om deel uit te maken van Cercle Brugge en dankbaar voor de kans om mee m’n schouders te kunnen zetten onder de verdere sportieve uitbouw van de Vereniging. Dankzij het harde werk achter de schermen ontwikkelde Cercle de voorbije jaren een dynamische en moderne voetbalfilosofie waarvoor het terecht wordt geprezen. Het is mijn nadrukkelijke bedoeling om deze visie verder door te trekken en jong, attractief talent naar Cercle te halen en zo de resultaten van de voorbije seizoenen te evenaren.”

Rembert Vromant is Master in Sport & Fitness Management aan de Universiteit Gent en behaalde ook een Master in Management aan de Antwerp Management School. Carlos Avina op zijn beurt wordt technisch directeur van AS Monaco. Vanuit Monaco zal Carlos nauw betrokken blijven bij de sportieve uitbouw van Groen-Zwart. Cercle Brugge wenst Carlos veel succes met de nieuwe uitdaging, bedankt hem voor het mooie werk van de voorbije jaren en is verheugd dat hij verder een belangrijke rol zal blijven spelen voor Groen-Zwart. Rembert Vromant wordt op dagdagelijkse basis verantwoordelijk voor het sportieve reilen en zeilen van Cercle.

Carlos Avina: “Ik kan niet uitleggen hoe dankbaar ik iedereen binnen Cercle Brugge ben voor de tijd die we hebben samengewerkt. Samen beleefden we mindere momenten, moeilijke tijden maar ook mooie momenten. Er staat binnen Cercle een professionele structuur die een sterke opvolging verzekert. Last but not least wil ik ook alle supporters van Cercle bedanken, voor hun steun maar ook voor hun druk. Daar word je beter van. Ik kwam toe als een onbekende buitenlander maar nu vertrek ik als een Cerclefan voor het leven.”

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties