Hans Vanaken reageert op beschuldigingen aan zijn adres

Hans Vanaken reageert op beschuldigingen aan zijn adres
Foto: © photonews

Hans Vanaken ging de voorbije dagen door het slijk. Hij werd verweten te oud te zijn en dat hij zijn ploeg niet op de rails weet te krijgen als het moeilijk gaat.

Hans Vanaken heeft een duidelijke verklaring voor zijn mindere seizoen vorig jaar. “De hele ploeg was niet op niveau vorig seizoen, waardoor je ook als individu moeilijk kunt uitblinken - zo is het nu eenmaal”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Hij haalt er zelf zijn eigen statistieken bij. “Maar uiteindelijk heb ik toen toch veertien doelpunten gemaakt en zeven assists gegeven. Zo dramatisch zal het dan wel allemaal niet geweest zijn, veronderstel ik.”

Die twijfel vindt Vanaken dus niet terecht, al besteedt hij er ook niet veel aandacht aan. “Ik vind het niet erg dat het gebeurt. Ik hecht enkel belang aan de waardebeoordelingen van mijn omgeving en de mensen op Club. De rest heb ik toch niet in de hand. Het enige dat ik kan doen, is zo goed mogelijk proberen te voetballen.”

Dit seizoen scoorde Vanaken één keer en deelde hij zes assists uit in acht wedstrijden. “Iedereen kent mijn kwaliteiten. Die zijn niet plots verdwenen omdat ik de dertig gepasseerd ben. Te oud… (rolt met de ogen) Ik word net béter. Dat heet ervaring.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties