Grote stap richting verlengd verblijf en nieuw contract: KAA Gent ziet doel nu héél dichtbij komen voor zeer belangrijke pion

Grote stap richting verlengd verblijf en nieuw contract: KAA Gent ziet doel nu héél dichtbij komen voor zeer belangrijke pion

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent moet het deze weken doen zonder de Zuid-Koreaan Hong Hyun-seok. Die is op de Asian Games in China bezig met de U23 van zijn land. En dat is heel belangrijk.

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck moeten het tot begin oktober zien te stellen zonder de 24-jarige Hong Hyun-seok. De Zuid-Koreaanse middenvelder is aanwezig in China voor de Asian Games. 

De finale van dat toernooi staat op 7 oktober op het programma. Tot op heden gaat alles voorspoedig met Hong en zijn collega's, want op woensdag werd in de halve finales gewonnen van Oezbekistan met 2-1. Daardoor wordt er op zaterdag gespeeld in de finale tegen Japan.

Hong Hyun-Seok
© photonews

Na een 9-0 overwinning tegen Koeweit, een 4-0 tegen Thailand en een 3-0 tegen Bahrein werd het team makkelijk groepswinnaar. Via Kyrgizië (5-1), China (2-0) en nu Oezbekistan werd dus de finale van het toernooi gehaald.

Met drie doelpunten is Hong zelf ook al van groot belang geweest voor zijn land. En dat zou wel eens een groot gevolg kunnen hebben. Voor de middenvelder zelf ook, want een contractverlenging bij de Buffalo's komt zo steeds dichterbij.

Legerdienst

De Asian Games zijn namelijk zeer belangrijk voor Hong én Gent. Als Hong met Zuid-Korea goud pakt, dan vervalt wellicht een groot deel van zijn 21 maanden legerdienst. Zijn vriend van bij Tottenham moest er uiteindelijk maar drie weken van uitzitten.

Gent mist de Zuid-Koreaan daardoor de wedstrijden tegen OH Leuven, Eupen, RWDM, Racing Genk, de uitgestelde wedstrijd tegen Antwerp én mogelijk twee poulewedstrijden in de Conference League. Maar meer dan een jaar legerdienst zou een veel grotere slok op de borrel schelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties