Dimitri De Condé ziet één groot gevaar na de nieuwe rode kaart van Bonsu Baah

Dimitri De Condé ziet één groot gevaar na de nieuwe rode kaart van Bonsu Baah
Foto: © photonews

Bonsu Baah incasseerde vorig weekend opnieuw rood. Eerder had hij ook al tegen RSC Anderlecht de uitsluiting gekregen.

Bonsu Baah pakte op enkele weken tijd twee keer een rode kaart. Ondertussen werd hij voor het rood tegen Westerlo wel vrijgesproken. Toch had hij niet veel woorden van de Head of Football nodig om er zondag weer bovenop te geraken.

“Na zondag niet, omdat het team hem enorm gesteund heeft. Maar de weken voordien heb ik wel met hem gepraat en hem op bepaalde dingen gewezen. Het gevaarlijkste voor zo'n jongen is dat hij niet meer op intuïtie zou durven spelen. Dat spontane moet hij absoluut behouden”, klinkt het bij De Condé in Het Laatste Nieuws.

De rode kaart voor de Genkie maakte De Condé opnieuw boos. “Dat heeft te maken met het type speler dat Bonsu Baah is. Een jongen voor wie voetballiefhebbers naar het stadion komen. Ik heb hetzelfde als ik Nusa van Club Brugge zie. Dat zijn jongens die op heel jonge leeftijd een niveau halen dat het Belgische voetbal snel zal ontstijgen.”

De Condé blijft maar met lof strooien. “Die is zo puur en echt én een geweldige voetballer. Wij, als ploeg die graag dominant wil zijn, krijgen dan vaak tegenstanders tegenover ons die niets liever doen dan het spel afremmen. Als voetballiefhebber was dat het moment te veel voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties