Club Brugge en Antwerp kleuren de kerstactie van de Pro League voor Younited Belgium

Club Brugge en Antwerp kleuren de kerstactie van de Pro League voor Younited Belgium
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke kerstperiode organiseert de Pro League een actie om geld in te zamelen voor Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. Antwerp en Club Brugge waren degene die het meeste opbrachten.

Younited Belgium

De opbrengsten van deze kerstactie bracht een recordbedrag op. Er werd namelijk 157.365 euro ingezameld door middel van de verkoop van wedstrijdshirts. 

Lorin Parys, CEO van de Pro League, is blij met het resultaat. “Onze fans toonden zich de voorbije kerstperiode erg begaan en solidair met de spelers van Younited. Dankzij onze clubs en partners konden we ongetwijfeld het leukste veilingaanbod van de voorbije jaren aanbieden. De supporters zijn er dan ook echt voor gegaan!”

Club Brugge en Antwerp aan de top

Het shirt dat het meeste opbracht was dit van Antonio Nusa van Club Brugge. Dit leverde 3.023 euro op. De top 3 werd vervolledigd door twee spelers van Antwerp. Dit zijn Arthur Vermeeren, 2.902 euro en Toby Alderweireld met 2.800 euro. 

De club die het meeste geld in het laatje bracht was Antwerp. De shirts van de huidige kampioen leverde maar liefst 23.427 euro op. 

Challenger Pro League en Lotto Super League

Er werden ook shirts verkocht van de spelers in de Challenger Pro League. Daar bracht het shirt van Adriano Bertaccini van RFC Liège het meeste op. Dit was namelijk 825 euro. 

Het shirt uit de Lotto Super League dat het meeste opbracht was dit van Febe Vanhaecke van Club YLA. Dit voor een bedrag van 875 euro wisselde het van eigenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties