Franky Van Der Elst kon zijn ogen niet geloven: "Zelfs hij kreeg punten op Gala Gouden Schoen"

Franky Van Der Elst kon zijn ogen niet geloven: "Zelfs hij kreeg punten op Gala Gouden Schoen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag werd het Gala van de Gouden Schoen gehouden. En met dergelijke evenementen met stemmingen gebeuren al eens rare dingen.

Het Gala van de Gouden Schoen draaide uit op een Antwerps feestje. The Great Old pakte gewoonweg alle prijzen die er te nemen waren.

Voor een ex-voetballer als Franky Van Der Elst is zo’n gala-avond een ideaal moment om herinneringen op te rakelen met mensen die je al eventjes niet meer gezien hebt.

Van Der Elst dook in alle stemmen die in de verschillende categorieën gegeven werden en kwam toch tot enkele opvallende vaststellingen.

“Muñoz kreeg toch wel weinig punten, hé. Net zoals Vanaken. De Sart en Kums hadden ook meer kunnen krijgen. Ik heb het al gezegd: je kan maar op drie spelers stemmen. Maar 't is niet dat ze daardoor een Gouden Schoen verliezen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

En bij de coaches was er opvallend genoeg ook een stem voor Fred Vanderbiest, de man die twee matchen interim-trainer was bij KV Mechelen na het ontslag van Steven Defour.

“Haalde hij geen vier op zes? Dat is de beste interim-coach die je kunt wensen, toch?”, lacht Van Der Elst. “Los van die namen zijn er elk jaar wel mensen die het stemmen niet al te serieus nemen. Ik vind dat jammer. Soit, ze kunnen content zijn. Die zien die punten nu en zeggen: 'Dat is mijn stem.'”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties