Michel Louwagie deed ferme belofte, fans maken zich ernstig zorgen: "Hoe zit het? Iemand thuis?"

Michel Louwagie deed ferme belofte, fans maken zich ernstig zorgen: "Hoe zit het? Iemand thuis?"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent heeft door de Afrika Cup, de Asian Cup, een aantal blessures én het vertrek van Malick Fofana en Emmanuel Gift Orban plots geen brede kern meer. Michel Louwagie deed een ferme belofte, maar tot op heden is daar héél weinig van te merken.

Met Daniel Schmidt en Daisuke Yokota kwamen al twee Japanse versterkingen naar de Ghelamco Arena, de komende weken moeten er nog extra spelers komen. Gent wil versterkt uit de wintermercato komen, maar dan zal er na het vertrek van Orban en Fofana toch ook creativiteit bij moeten.

Door de Afrika Cup (Tissoudali, Nurio Fortuna) en de Asian Cup (Hong, Watanabe) zijn de Buffalo's ferm verzwakt, bovendien werden met Emmanuel Gift Orban en Malick Fofana twee zeer creatieve verkocht aan Olympique Lyon. En dus moet er toch wel wat versteking komen.

Hein Vanhaezebrouck
© photonews

Door de nederlagen tegen Club Brugge in de Beker van België en KV Mechelen in de competitie is de teneur bij de analisten al helemaal omgeslagen. "Niemand die nog gelooft dat ze de titel gaan behalen", aldus Marc Degryse. "Louwagie heeft werk aan de winkel", aldus Vandenbempt in zijn podcast.

Werk aan de winkel voor Louwagie

Vanhaezebrouck vroeg al meermaals om versterking. "En we hadden gehoopt dat er al iemand ging zijn, maar dat is niet het geval", gaf hij zelf nog aan na de match tegen Mechelen. Sterke man Michel Louwagie heeft beloofd dat er zeker in de verdediging nog iemand bij zal gaan komen. Hij sprak daarbij over één of twee verdedigers, terwijl er ondertussen door het vertrek van Gift Orban ook zeker nog een aanvaller bij mag.

Ondertussen wordt dus gedacht aan een aantal verdedigers. Met Stefan Mitrovic hadden ze bij de Buffalo's een ex-speler met heel wat ervaring op het oog. De 33-jarige Serviër is einde contract bij Getafe, maar droomt van een verlengd avontuur in Spanje. Bovendien is er met Almeria een nieuwe gegadigde opgestaan, de kans dat de Buffalo's hem kunnen inlijven wordt met de dag kleiner.

KAA Gent
© photonews

Ook andere verdedigende opties zijn voorlopig nog op niets uitgedraaid. De afrondende fase van de deals lijkt dus langer te duren dan verwacht. De supporters beginnen zich ondertussen zorgen te maken, want ook Leonardo Lopes van Cercle Brugge stond op de radar en is nog niet aangekondigd.

De vrees is dat - nu een aantal van de scouts weg zijn bij de Buffalo's - er weer (te) veel transfers à la Bayat zullen worden gemaakt in de slotdagen van de mercato, waardoor de sportieve ambities echt weg zouden zijn voor dit seizoen. Want er werd (en wordt nog steeds) gedroomd in de Arteveldestad om De Witte een mooi afscheid te geven. Dan is er werk aan de winkel, al kan het dus snel keren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties