Soap rond te herspelen wedstrijden nog niet afgelopen: opnieuw beroepsprocedure

Soap rond te herspelen wedstrijden nog niet afgelopen: opnieuw beroepsprocedure
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League kreeg af te rekenen met enkele ploegen die matchen willen herspelen door fouten van de scheidsrechters. RWDM blijft aandringen om de match tegen KV Mechelen te herspelen.

Anderlecht-Genk, KV Mechelen-Club Brugge en KV Mechelen-RWDM. Maar liefst drie keer in een maand tijd wilden ploegen door een scheidsrechterlijke fout een wedstrijd laten herspelen.

Toen het Referee Department de beslissing nam om Anderlecht-Genk te laten herspelen zag RWDM ook zijn kans schoon om het duel in KV Mechelen van een replay te laten voorzien.

Geoffrey Hairemans beroerde de bal zo duidelijk met de hand volgens de Brusselaars, dat de scheidsrechters een fout maakte tegen het reglement door geen strafschop te fluiten. Geen menselijke fout, oordeelde RWDM.

Het Referee Department ging niet akkoord en maakte de zaal niet over aan de Disciplinaire Raad. “Wij zijn van oordeel dat het hier over een beoordeling van een spelfeit gaat en dus niet om een vergissing tegen de toepassing van de spelregels”, klonk het.

RWDM tekent beroep aan

RWDM gaat daar niet mee akkoord en zet zijn zaak voort in beroep, zo laat de club weten.  "Gezien het een beoordelingsfout van de scheidsrechter betreft met betrekking tot de spelsituatie en niet een fout inzake de toepassing van de spelregels, heeft het Professional Refereeing Department besloten het verzoek tot annulering van het resultaat en uitstel van de wedstrijd te weigeren, ondanks de getuigenis van de scheidsrechter van de wedstrijd, de heer Brent Staessens, waardoor RWDM volhardt in zijn standpunt dat het wel degelijk gaat om een foutieve toepassing van de spelregels", klinkt het op de website van de club.

"RWDM is dan ook zeer verrast door deze beslissing, genomen tijdens de hoorzitting van 05/02/2024 en kondigt aan hiertegen beroep aan te tekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties