Ex-kopstukken RSC Anderlecht naar rechtbank voor gesjoemel: "Duidelijk dat Marc Coucke werd bedrogen"

Ex-kopstukken RSC Anderlecht naar rechtbank voor gesjoemel: "Duidelijk dat Marc Coucke werd bedrogen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De raadkamer heeft beslist wie vervolgd zal worden in het dossier van de verkoop van RSC Anderlecht. Een datum voor het proces is er voorlopig nog niet.

Het federaal parket had de doorverwijzing van elf personen en vijf vennootschappen gevraagd in de zaak van gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke.

Heel wat verdachten, waaronder ex-voorzitter Roger Vanden Stock, Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet doorverwezen door de raadkamer.

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en ex-CEO Jo Van Biesbroeck, maar ook voetbalmakelaar Christophe Henrotay zijn wel doorverwezen voor de vermoedelijke betrokkenheid bij het gesjoemel bij de verkoop van de club.

“De beslissing wordt nader onderzocht, maar het is nu wel duidelijk gemaakt dat mijn cliënt werd bedrogen bij de aankoop van de aandelen en dat hij daardoor aanzienlijke schade heeft geleden”, zegt meester Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Marc Coucke, aan Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties