Antwerp kan ook tweede duel tegen eersteklasser niet winnen

Caroline Tonnelier
| 37 reacties

Antwerp heeft een mooi oefenprogramma samengesteld, inclusief enkele duels tegen eersteklassers. KV Kortrijk bijvoorbeeld, dat iets te sterk bleek.

Eerder moest Antwerp al zijn meerdere erkennen in KV Oostende, maar nu kregen ze dus een nieuwe kans tegen een andere West-Vlaamse tegenstander. De thuisploeg begon goed en was in de eerste helft zelfs de sterkere. Vooral Remacle, een van de nieuwkomers op het wedstrijdblad (naast onder meer Camus en Dierckx) maakte en sterke indruk.

In de tweede helft kon Stijn De Smet te makkelijk voor de 0-1 zorgen en zijn doelpunt zou voldoende blijken voor de zege. Owusu scoorde wel nog de gelijkmaker, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Antwerp gaat voor de tweede keer op rij onderuit tegen een eersteklasser, maar dinsdag wacht alweer een nieuwe kans. Dan staat het duel met STVV op het programma. Een ploeg die wel iets recht te zetten heeft na de zware nederlaag tegen OHL.

De basisopstellingen van beide teams:

Antwerp: Kudimbana - Biset - Colpaert - Vansteenkiste - Remacle - Faure - Camus - Omolo - Verstraeten - Buyl - Dierckx

KV Kortrijk: Kaminski - Metanire - De Smet - Kage - Saadi - Barbaric - Gigot - Reis Graca - Rolland - Ouali - Sarr