Nieuwe klap voor Tottenham: nu ook gewipt uit de FA-cup

Clint Vens

Een zwarte week voor Tottenham, zo mogen we het wel noemen. 'The Spurs' gingen nu ook onderuit in de FA Cup tegen Crystal Palace.

Donderdag werd de ploeg van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld nog uit de Nations League geknikkerd. Die laatste was er vandaag niet bij. Net als Eriksen nam Spurs-coach Pechettino zijn twee sterkhouders niet op in de selectie.

Vertonghen startte wel in de basis, maar ook hij kon niet verhinderen hoe Wickham na tien minuten de 1-0 binnenschoof. Het werd nog erger want tien minuten voor de rust slikte Tottenham een tweede goal op penalty. De bezoekers kregen nog voor rust ook een elfmeter, maar Trippier kreeg die zelfs niet tussen de palen.

De tweede helft probeerden The Spurs wel, maar ze misten vernuft om het doelgevaar te concretiseren in doelpunten en bleef het 2-0. Bij Crystal Palace viel Benteke trouwens nog in.