Laatste twee klanten voor het EK zijn bekend, België kent mogelijke tegenstanders

Zweden en Oekraïne zijn de laatste twee landen die zich voor het EK 2016 in Frankrijk wisten te plaatsen. Dat deden ze ten koste van Denemarken en Slovenië. Zlatan Ibrahimovic was eens te meer de grote held, Oekraïne betaalde bibbergeld. De potten voor het EK zijn nu ook volledig bekend.

Denemarken wist na een kleine nederlaag in Zweden vorige week (2-1) wat het moest doen, maar het werd uiteindelijk toch weer de grote Zlatan-show. Hij scoorde twee keer en tikte zo de Denen knock-out.

Eerst devieerde hij op heerlijke wijze een corner, in de tweede helft pakte hij uit met een geweldige vrije trap. De artiest deed het zo opnieuw. De Denen kwamen wel nog terug tot 2-2 via Poulsen en Vestergaard, maar dat was verre van voldoende.

Ook Oekraïne wist zich te plaatsen, al moest het daarvoor wel erg diep gaan tegen Slovenië. Cesar had de thuisploeg snel op voorsprong gezet, na de 2-0 uit de heenmatch was een extra doelpunt dus genoeg voor verlengingen. In een zinderend slot pakte Brecko rood voor de Slovenen, Yarmolenko maakte de bevrijdende 1-1.