Onze analist fileert de Belgen en de Panamezen: "Dit WK komt voor veel van hun spelers vier jaar te laat"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Hernan Losada
| 0 reacties
Onze analist fileert de Belgen en de Panamezen: "Dit WK komt voor veel van hun spelers vier jaar te laat"
Foto: © SDG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels staan voor hun eerste opdracht op dit WK. Panama moet en mag geen problemen opleveren, maar wat mogen we van de Panamezen én de Belgen verwachten op tactisch vlak? Hernan Losada geeft zijn visie.

"Als België de bal heeft, krijgen we inderdaad die 3-4-3 met veel aanvallende impulsen langs de flanken. Hazard en Mertens krijgen veel vrijheid om naar binnen te komen en met Kevin De Bruyne de combinatie te zoeken. Dat zorgt dan weer voor ruimte op de flanken voor Meunier en Carrasco."

"Witsel moet uiteraard vooral de controlerende rol voor de verdediging op zich nemen. Als België de bal niet heeft, krijgen we volgens mij eerder een 4-4-2, met Vertonghen, Boyata, Alderweireld en Meunier in de defensie, Hazard en Carrrasco op de flanken en Mertens en Lukaku voorin. Op die manier, met twee spitsen kunnen de Belgen makkelijker druk naar voren zetten om de lange ballen van Panama te vermijden."

En Panama?

"Panama is een team met veel karakter dat nooit zal opgeven. Op basis van vooral teamspirit en een goeie mentaliteit hebben ze zich gekwalificeerd voor het WK. De coach is geen onbekende, hij zorgde voor een stunt door op het WK in 2002 met Ecuador Kroatië te kloppen."

"Toch zie ik een algemeen tekort aan kwaliteit en ervaring op dit niveau. Voor veel van hun spelers komt dit tornooi eigenlijk vier jaar te laat. Ook offensief is het geen hoogvlieger. Ze scoorden slechts negen doelpunten in tien kwalificatiewedstrijden."

De sleutelspeler: Roman Torres

"Roman Torres  is de man van de grote momenten. Zo  maakte hij de goal waarmee Panama een plaats op het WK kon veroveren. Hij maakte ook het winnende doelpunt in de MLS Cup waardoor Seattle Sounders in 2016 kampioen werd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties