Rode Duivels stormen met 9 op 9 door groepsronde, Martinez kijkt vooruit: "Er is nu maar één ding dat telt"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Kaliningrad
| 1 reacties
Rode Duivels stormen met 9 op 9 door groepsronde, Martinez kijkt vooruit: "Er is nu maar één ding dat telt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez lag in aanloop naar het WK meermaals onder vuur, maar je moet toegeven: 9 op 9 kan onmogelijk beter. De bondscoach kan eigenlijk alleen maar tevreden terugkijken op de groepsronde.

"Deze zege is het gevolg van een groep spelers die willen. De overwinning was niet het belangrijkste, wel om een groep te creëren die samen zo ver mogelijk wil geraken", zei Martinez meteen na de wedstrijd. "We willen zo’n groep smeden en dat lukt. Deze zege is daar gewoon het gevolg van."

De matchwinnaar was Januzaj met een schitterende trap. "Hij heeft een speciaal talent in 1-op-1-situaties. Deze goal was zeker verdiend. Hij heeft een moeilijke periode gehad, maar dit was een prachtige prestatie van hem", vond de bondscoach.

Je kan een ideaal scenario niet inplannen

Nu mag de knock-outfase dus beginnen. Japan is in principe een vogel voor de kat, maar daarna zou sowieso het echte werk beginnen.

"Dat we mogelijk Brazilië treffen in de kwartfinale? Je kan een ideaal scenario niet inplannen. Goede ploegen liggen al uit het WK en anderen stonden op de rand van de uitschakeling. We moeten enkel naar onszelf kijken. Nu denken we enkel aan 2 juli tegen Japan. Dat is het enige wat telt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties