Thibaut Courtois voert op persconferentie geanimeerde discussie met mondige Nederlandse journalist

Redactie vanuit Rusland
| 0 reacties
Thibaut Courtois voert op persconferentie geanimeerde discussie met mondige Nederlandse journalist
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois neemt zelden een blad voor de mond en zegt wat hij te zeggen heeft en als je dan in de perszaal ook nog eens een Nederlandse journalist hebt zitten die rad van tong is dan krijg je animo.

Onze noorderbuur wilde graag weten of onze Rode Duivels niet wat overmoedig zijn geweest want door die zege tegen Engeland zijn ze nu in de moeilijkste tabelhelft terechtgekomen. "Ik vind dat wel stoer", opperde de man. Maar is het ook slim? 

Exit tegen Wales

"We hebben eerlijk gezegd nooit gesproken over verliezen of gelijkspelen tegen Engeland. Winnen was altijd ons uitgangspunt, het tegendeel is nooit een instructie geweest. Op een WK kom je er niet door gelijk te spelen. Twee jaar geleden hadden we op het EK de zogenaamd gemakkelijke weg en toen werden we uitgeschakeld door Wales", brengt Courtois nog even fijntjes in herinnering.  

"Dat is voor ons een duidelijke les geweest. De ploegen die doorstoten, doen dat omdat ze sterk zijn en kwaliteiten hebben. Kijk maar de prestatie van Zweden tegen Duitsland of die van Zwitserland tegen Brazilië, dat was ook maar 1-1. Ik vind eigenlijk niet dat we in de moeilijke tabelhelft zitten. Misschien is dat op papier wel zo, maar wat stelt op papier nog voor in het hedendaagse voetbal?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties