Van Holsbeeck heeft nog steeds spijt van Januzaj: "Anderlecht heeft er niet van kunnen genieten"
Sander De Graeve
Sander De Graeve

Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck over voormalig jeugdproduct Adnan Januzaj

Van Holsbeeck heeft nog steeds spijt van Januzaj: "Anderlecht heeft er niet van kunnen genieten"

Adnan Januzaj kwam op het WK opnieuw écht aan de oppervlakte. Het voormalige Anderlecht-talent trok al vroeg -wellicht te vroeg- naar het buitenland. Iets waar Herman Van Holsbeeck nog steeds spijt van heeft.

"Ik ben naar Rusland afgereisd om België - Engeland te zien en het deed mij wel iets om Januzaj, een jongen die voor een groot deel bij ‘ons’ werd opgeleid, te zien scoren op een WK. Alleen jammer dat Anderlecht niet lang genoeg van hem heeft kunnen genieten", aldus de voormalige Anderlecht-manager in Sport/Voetbalmagazine.

"Het is nooit leuk om een speler te laten gaan voor je er sportief profijt hebt uitgehaald. Je hoopt altijd om eigen jongeren een, twee of zelfs drie jaar in het eerste elftal te zien spelen. Ik denk dan aan het parcours dat Lukaku, Tielemans, Dendoncker en Kompany bij Anderlecht hebben afgelegd. Door langer te blijven hebben ze de club een sportieve en financiële meerwaarde gegeven. In verhouding met zijn kwaliteiten hebben we voor Januzaj uiteindelijk te weinig centen gekregen."

Snel duidelijkheid

"Papa Januzaj wist al heel vroeg dat zijn zoon niet in België zou blijven en hij heeft ons dat ook duidelijk gezegd. ‘Het maakt mij niet uit wat jullie voorstellen. Ik trek met mijn zoon naar het buitenland.’ Voor Januzaj lagen de mogelijkheden voor het grijpen. Ik vind het knap dat de papa zo eerlijk is geweest met ons. Maar wat kan je als bestuur doen? Je kan een keer gaan praten, een tweede keer, maar je kan niet blijven aandringen."

"Een jongen van 15 of 16 jaar komt heel snel in het vaarwater terecht van Europese topclubs genre Manchester City en in dat financiële circus kan Anderlecht niet wedijveren. Van een jonge speler weet je nooit welke weg hij zal inslaan. Charly Musonda jr was volgens veel waarnemers het grootste talent dat ooit in België heeft rondlopen. Kijk waar hij nu staat."

Stort €50 en speel met €150