Youri Mulder waarschuwt voor probleem bij de Rode Duivels: "Wie zou hen kunnen opvolgen?"

Youri Mulder waarschuwt voor probleem bij de Rode Duivels: "Wie zou hen kunnen opvolgen?"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Met een derde plaats op het WK in Rusland schreven de Rode Duivels geschiedenis. De 'Gouden Generatie' waar al jaren sprake van was, zette eindelijk dat spraakmakende resultaat neer.

De vraag is wat de toekomst brengt voor de nationale ploeg? Verschillende internationals gaan hun laatste jaren van hun carrière in. Dat kan voor problemen zorgen in de achterhoede.

"Wíj hebben De Ligt, Van Dijk, De Vrij: heel goeie, jonge spelers die allemaal bij topclubs in het buitenland spelen. En jullie: Kompany, Vertonghen, Vermaelen. Die worden allemaal een dagje ouder, hé. Wie zou hen kunnen opvolgen?", vraagt de Nederlandse analist Youri Mulder zich af in Het Nieuwsblad.

Geen internationale klasse

Het verschil met de kleppers en wat erna komt is er absoluut. "Boyata en Denayer zijn niet van dat niveau", vindt vader Jan Mulder. "En Mechele is een goeie voorstopper, maar geen internationale klasse. Je hebt ook een brein nodig achterin."

Youri Mulder waarschuwt de Belgen voor het gevaar. "Wij in Nederland zijn door de successen een beetje lui geworden. Er werden geen goede spelers meer opgeleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties