Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: De Leunen
Geel: Alles of niets
Joeri De Ren

Voor Geel is de opdracht er niet eenvoudiger op geworden. Op de eerste speeldag van deze eindronde was de sfeer nog optimistisch toen er met een gelijkspel werd teruggekeerd uit Lommel. Alles leek klaar voor een grandioze prestatie tegen eersteklasser Lierse. Maar niets bleek minder waar...

Lierse speelde een sterke eerste half uur en was duidelijk heer en meester op het veld. Dit vertaalde zich dan ook in een 2-0 voorsprong. Lierse gaf diezelfde voorsprong in enkele minuten uit de hand op het einde van de eerste helft. Geel was duidelijk gesterkt uit de catacomben gekomen en leek het Lierse veel moeilijker te kunnen maken in de tweede helft. Een vroeg doelpunt van Lierse besliste er anders over. De 8000 aanwezige toeschouwers konden er niets meer aan veranderen. Hoezeer Geel ook probeerde, het leer wou niet meer in de netten belanden. De trainer verwoordde het als volgt : "Ik denk dat we aanvankelijk de wet van de sterkste moesten ondergaan. Dan kan je toch terug op gelijke hoogte komen, maar dan valt kort na de rust dat doelpunt. Uiteindelijk was Lierse sterker. Ze hadden vooraan bijvoorbeeld met Mrdja een jongen lopen die het verschil kon maken. Ook hun veldspel was zuiverder. Dat is het verschil tussen eerste en tweede klasse. Maar ondanks twee toch fantastische wedstrijden heb je slechts 1 op 6."

Vandaag komt Hamme op bezoek in Geel. Hamme verloor zijn eerste partij van Lierse, maar bewees in die wedstrijd geen zwak broertje te zijn zoals ze té vaak werden afgeschilderd. Een Hamme op volle kracht – zonder geblesseerden dus – is een stevige ploeg. Dit bewezen ze vooral in hun tweede helft tegen Lierse en nog meer donderdag toen ze KVSK United puntenloos terug naar huis stuurden. Ze staan nu op een tweede plaats in de rangschikking. Indien ze op Geel kunnen winnen dan kan deze eindronde nog wel eens verrassend uitpakken voor ‘het kleine broertje’.

Geel moet gewoonweg winnen wil het zijn kansen in deze eindronde gaaf houden. Bij verlies en winst van Lierse in Lommel is de eindronde zo goed als definitief afgelopen. Uiteraard is het ook denkbaar dat ze winnen van Hamme en dat Lommel Lierse thuis geen punten laat en dan is terug alles mogelijk. Dit is werkelijk het eerste sleutelmoment van deze nog jonge eindronde.

Voor beide ploegen geen belangrijke afwezigen in vergelijking met de voige wedstrijden.  Wel zijn er al een hele reeks spelers die tweemaal geboekt staan met geel en die dus moeten opletten als ze de terugwedstrijd volgende donderdag op Hamme niet willen missen.