tubTubeke
kvkKV Kortrijk
0-1
71' Ivica Jarakovic (pen)
Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Edmond Leburton
Kunnen Dessel en United concurrentie afhouden?
Niels Hendriks
| 0 reacties
Kunnen Dessel en United concurrentie afhouden?
Foto: © SC

Dit weekend zal de achtste speeldag afgewerkt worden in tweede klasse. Ook deze week worden er enkele interessante partijen voorgeschoteld. Zo moeten de leiders Dessel en KVSK United het opnemen tegen respectievelijk Antwerp en Oostende.
 
De eerste partij van deze speeldag is die tussen Dessel Sport en Antwerp. Dessel staat verrassend op een gedeelde eerste plaats en kan zonder twijfel van een schitterende start spreken. Bij de Great Old was de start heel wat minder met zes punten uit evenveel wedstrijden. Vorige week wonnen ze wel, met 4-1 van Tubize. Kan Antwerp op dat elan verder gaan of blijft Dessel verrassen?
 
KVSK United, de andere leider, heeft een verre trip naar de Belgische kust voor de boeg. KV Oostende staat op een zevende plaats en verloor vorige week van Waasland. De kustploeg zal er zeker alles aan doen om de Noord-Limburgers hun eerste nederlaag toe te dienen. Bergen heeft op papier de makkelijkste wedstrijd van de top drie. De Draken ontvangt op eigen veld Union SG.
 
Tubize mag het na drie uitwedstrijden op rij nog eens thuis opnemen tegen KV Kortrijk. Als Tubize in de top vijf wil blijven postvatten, zal het de drie punten zeker moeten thuis houden. KVK staat op een gedeelde zevende plaats en kan mits winst Tubize bijbenen. Na zes op zes in twee thuiswedstrijden moet OH Leuven proberen om ook op verplaatsing de drie punten te pakken. De Brabanders trekken naar het Oost-Vlaamse SK Ronse.
 
In de middenmoot ontmoeten VW Hamme en KV Mechelen elkaar. Voor beide ploegen zijn de drie punten meer dan welkom als ze niet onderaan in de rangschikking willen belanden. Hetzelfde geld voor Eupen dat naar Virton trekt.
 
Onderaan het klassement staat de clash tussen Verbroedering Geel en KBHZ op het menu. Beide ploegen hadden absoluut niet verwacht om na zeven speeldagen op een laatste en voorlaatste plaats te staan. Voor de ploeg die deze partij verliest ziet het er wel erg beroerd uit. Ook bij SK Deinze wil het tot dusver niet lukken, na een goede start met 6 op 9 wist het geen enkel punt meer te halen. In deze laatste vier wedstrijden scoorde het zelfs geen enkele keer. Zondag krijgt het RS Waasland over de vloer.

Meer nieuws

2e klasse