kvkKV Kortrijk
antAntwerp
Datum: 09/03/2024 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Breekt Antwerp bij hekkensluiter Kortrijk de poort naar play-off 1 definitief open?
Breekt Antwerp bij hekkensluiter Kortrijk de poort naar play-off 1 definitief open?
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Royal Antwerp FC openen het voetbal op zaterdagnamiddag met een voor beide teams belangrijk duel. De Kerels spelen de play-downs, maar kunnen elk punt nog steeds meer dan gebruiken. The Great Old wil dan weer zo snel mogelijk zeker zijn van de Champions' Play-off.

Voor de duidelijkheid: in de play-downs worden de punten niet gehalveerd zoals in de Champions' play-off, dus elk punt is van tel voor KV Kortrijk. Als ze tegen Antwerp iets zouden kunnen rapen, dan kunnen ze sowieso met een beter gevoel uitkijken naar die laatste zes wedstrijden.

Royal Antwerp van hun kant wil zo snel mogelijk zeker zijn van de eindstrijd met de top-6. Zowel Freyr Alexandersson als Mark van Bommel hebben de voorbije maanden toch wel wat neergezet en andere opties gekozen voor hun teams.

Mark van Bommel moet Mandela Keita missen

Van Bommel zal het wel moeten zien te rooien zonder Mandela Keita, die met een enkelblessure een aantal weken buiten strijd zal zijn. De Laet en Valencia zijn er wél opnieuw bij volgens Het Nieuwsblad, maar die laatste zou eerst bij de beloften worden uitgespeeld.

De oefenmeester van Royal Antwerp had ook nog een leuk woordje voor de vrijwilliger klaar, het was dan ook week van de vrijwilliger. De vele vrijwilligers binnen een club zijn ook zaken waar vele clubs op moeten steunen.

Breekt Antwerp de poort naar de Champions' Play-off definitief open of lopen ze een blauwtje op bij hekkensluiter KV Kortrijk? Dat is de inzet van het duel dat om 16 uur begint in het Guldensporenstadion. Wij zijn dan ook paraat.

Meer nieuws