Datum: 09/12/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Signal Iduna Park
Anderlecht voor de eer? Ook voor een plaats als reekshoofd in EL!
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Anderlecht voor de eer? Ook voor een plaats als reekshoofd in EL!
Foto: © SC

Voor de eer? Voor de premies? Als Besnik Hasi nog een bijkomende reden zoekt om zijn spelers te motiveren, kan hij ook aanhalen dat er nog een kans bestaat dat Anderlecht zich bij de vier beste derdes schaart. Daarvoor moet het zelf eerst en vooral winnen in Duitsland...

Anderlecht heeft momenteel vijf punten en om bij die vier beste derdes te geraken, moet het absoluut zelf winnen. Daarnaast moet het rekenen op een misstap van een derde uit één van de andere groepen. Daarmee kan Hasi dus wel aan de slag, want zo kan in de Europa League nog een topper vermeden worden.

"Borussia Dortmund is de enige ploeg die ons in deze Champions League al heeft weggespeeld", aldus Besnik Hasi. "We stappen dus niet op het veld om eventjes een wedstrijdje te sjotten. Bovendien verwachten we allemaal een antwoord na de nederlaag op Le Canonnier.

Tielemans op de bank?

Leander Dendoncker krijgt al quasi zeker een basisplaats ten koste van ofwel Kljestan, ofwel Tielemans. Maar voor de rest is het koffiedik kijken... Gaat Hasi roteren om een duidelijk signaal te geven? Wie in het weekend niet presteert, moet ook in Europa niet uitpakken? Maar ja, veel opties heeft hij niet om te wisselen.

"Ik denk er inderdaad over na om Youri een beetje rust te geven", aldus Hasi. "Er wordt een beetje te veel verwacht van hem. Youri is tenslotte nog maar zeventien. Het wordt allemaal een beetje druk met voetbal, examens en de perikelen rond zijn contract."

Kan Anderlecht twee CL-wedstrijden op rij winnen?

Borussia is torenhoog favoriet. Een goeie gok van zestig euro op een zege van Anderlecht kan u maar liefst 570 euro opleveren. Die zestig euro krijg je via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws