walWales
belBelgië
Datum: 07/09/2012 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 1
Live Rode Duivels starten zonder diepe spits
Fabian Morren
| 0 reacties
Rode Duivels starten zonder diepe spits
Foto: © SC

Vanavond moet het gebeuren voor de Rode Duivels. Een goeie start maken in de WK-voorronde zou al een enorme vooruitgang zijn ten opzichte van de vorige campagnes. Wales wordt straks de eerste tegenstander.

UPDATE: Bondscoach Marc Wilmots start zonder diepe spits. Er is geen plaats voor Benteke, wel voor Mirallas en Dries Mertens. Op het middenveld krijgen Fellaini en Dembele de voorkeur op Steven Defour.

In alle bladen, in alle kranten op elk internetforum lees je hetzelfde: deze keer mag het niet misgaan. De Rode Duivels moeten het WK halen. De speeltijd is voorbij, de onervarenheid geen excuus meer. Vanavond tegen Wales en dinsdag tegen Kroatië verwacht bondscoach Marc Wilmots minstens 4 op 6 en liefst 6 op 6.

Thibaut Courtois krijgt in doel de voorkeur op Simon Mignolet. Dat hing al een tijdje in de lucht, maar Wilmots maakte er sinds gisteren ook geen geheim meer van. De andere posities in het elftal vulde hij nog niet in, maar de kans is zeer groot dat Gillet op de rechtsback begint. Op het middenveld wordt gekozen voor Fellaini, Dembélé en Witsel. Defour valt dus naast de ploeg. Vooraan zullen Mirallas, Hazard en Benteke opnieuw hun kans krijgen.

Wat moeten we weten over Wales? Ryan Giggs komt al enkele jaren niet meer uit voor de nationale ploeg. Gareth Bale is er wel bij. Hij is zonder twijfel dé ster van de huidige lichting. Verder is het ook uitkijken naar Aaron Ramsey van Arsenal. Telkens als hij scoort, sterft er een bekend iemand. In het verleden waren onder meer Bin Laden, Kadhafi en Steve Jobs de slachtoffers.

Giggs
Als het straks mislukt, zal dat een zwarte vlek op de indrukwekkende carrière van de huidige Duivels zijn. Individueel pakken ze prijzen en ook met hun clubs zijn ze succesvol. Alleen bij de nationale ploeg is er voorlopig weinig reden tot feest. Vraag maar eens aan Ryan Giggs wat het is om als een clubicoon van Manchester United nooit op een groot tornooi aanwezig te zijn geweest... Hij had het excuus van te weinig kwaliteit bij de nationale ploeg, Kompany en Hazard hebben dat in geen geval.

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)