Blik op volgende Jupiler League speeldag

Blik op volgende Jupiler League speeldag
Foto: © SC

Dit weekend wordt de derde speeldag van de Jupiler League afgewerkt. Sommige ploegen zullen hun goede start willen bevestigen, anderen gaan dan weer op zoek moeten naar broodnodige punten om hun start niet volledig te missen.

Vrijdagavond speelt Heusden-Zolder tegen Antwerp FC. De thuisploeg miste hun start en mag zeker niet verliezen. Ondanks de ervaring verloren ze vorige week op een domme manier bij La Louvière. Ook Antwerp zou eventuele fouten genadeloos afstraffen. Goots bewees vorige week al in een supervorm te verkeren en Darko Pivaljevic wordt elke dag beter.

Zaterdag is de eerste wedstrijd er al om 18 uur. Scheidsrechter Vervecken leidt dan de topper tussen Anderlecht en Sint-Truiden. Anderlecht begon sterk aan het seizoen met twee gewonnen wedstrijden. Boffin lijkt hersteld, maar zit nog niet op zijn niveau van vorig seizoen. Een duel met de Kanaries is echter niet meteen de makkelijkste opdracht voor de Brusselaars.

Moeskroen begon met veel vraagtekens aan het seizoen. De problemen achterin waren niet opgelost en intern waren er de nodige problemen. In de openingswedstrijden liet mene chter al goede dingen zien, maar een zege zat er nog niet in. Lierse van zijn kant krijgt nu met de nodige extra-sportieve spanningen te kampen. Snoeckx is disciplinair geschorst en Lierse komt moeilijk tot scoren na het vertrek van Kone. Het bestuur vindt versterking echter overbodig.

Standard mag een tweede opeenvolgende keer in eigen huis aantreden. Tegenstander Mons heeft reeds bewezen te kunnen scoren zonder Roussel, maar pakte nog maar één punt. Bovendien kwam het tegen Moeskroen goed weg. Standard neemt een goede start als het de Henegouwers van zich kan afschudden.

Westerlo wil het Kuipje weer doen daveren dit seizoen. In de eerste wedstrijd tegen La Louvière werd het een aardig kijkstuk, maar bleven doelpunten uit. Zaterdag komt Gent op bezoek. Deze ploeg werd algemeen gezien als één van de mogelijke uitschieters, maar liet daar nog niet veel van blijken. In de eerste wedstrijd won het dankzij de verdedigende flaters van Beveren en vorige week kwam Anderlecht nooit in de problemen.

Leider Club Brugge ontvangt La Louvière dat enkele weken geleden slechts in de strafschoppen van de Supercup zijn meerdere moest erkennen in Club. Club heeft echter al bewezen dat het verder staat dan het toen liet uitschijnen. La Louvière startte ook goed aan de competitie met vier punten uit de eerste twee wedstrijden.

De laatste zaterdagwedstrijd is het Wase duel tussen Lokeren en Beveren. Lokeren pakte maar één op zes, maar speelde al tegen Sint-Truiden en Standard. Toch weet Put dat scoren een heel seizoen het probleem zal blijven. Beveren van zijn kant kent vooral problemen in defensief opzicht. Het kreeg al acht doelpunten te slikken, wat resulteerde in twee nederlagen.

Zondagmiddag volgen er nog twee wedstrijden. Charleroi en Cercle krijgen beiden de kans om hun eerste zege te pakken. Vooral voor de thuisploeg zouden de punten welgekomen zijn om zich op die manier vooral op de financiële problemen van de club te kunnen concentreren.

Ten slotte ontvangt Germinal Beerschot Genk. De bezoekers kunnen nu volledig op nieuwkomer Janssen rekenen die de spitsen van de nodige bruikbare ballen moet voorzien. Genk lijkt beter gewapend dan vorig jaar en moet dat zondag bewijzen tegen Germinal Beerschot dat goed aan de competitie begon met veel jong talent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties