Kort verslag matchen zaterdag 23-08-2003

Er werden vandaag acht matchen gespeeld in de Premier League. De topper tussen Newcastle en Manchester United werd door de Mancunians gewonnen met 1-2 (zie vorige berichten).
Chelsea won thuis met 2-1 tegen Leicester. Dit was een hardbevochten match. Chelsea kwam voor door een owngoal van Nalis, maar Snowcroft bracht Leicester terug gelijk. Nog in de eerste helft scoorde Mutu de winnende goal, meteen zijn eerste doelpunt voor Chelsea. Geremi (Chelsea), Rogers en Smiceca (beiden Leicester) werden van het veld gestuurd in de slotfase.
Naysmith, Unsworth en Rooney brachten Everton 3-0 voor tegen Fulham. Hayles kon nog milderen tot 3-1, maar de drie punten waren voor Everton.
Blackburn en Bolton speelden 2-2 gelijk. Djorkaeff (strafschop) en Davies brachten Bolton 2-0 voor. Jansen kon de 2-1 scoren. In de 88ste minuut kreeg Reid (Blackburn) een rode kaart. In blessuretijd kon Yorke met een kopbalgoal Blackburn toch nog een punt bezorgen.
In Tottenham-Leeds scoorden Alan Smith (0-1), Taricco (1-1) en Kanouté (2-1). Opmerkelijk was het debuut van Aaron Lennon. Met zijn 16 jaar en 129 dagen is hij de jongste speler ooit in de Premier League.
Wolves werd ingemaakt door Charlton. Het verloor op eigen veld 0-4 door goals van Euell, Jensen en twee van Bartlett.
Southampton-Birmingham eindigde op 0-0.
Manchester City haalde op de valreep een punt tegen Portsmouth. Sommeil bracht de thuisploeg vlak voor affluiten op gelijke hoogte nadat Ayegbini Portsmouth al na 24 minuten op voorsprong had gebracht.