Mijlpaal voor Raúl

Mijlpaal voor Raúl
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Raúl González Blanco zijn 500ste officiële wedstrijd in zijn professionele loopbaan. De 26-jarige spits van Real Madrid begint al aan zijn tiende seizoen als prof.

Sinds zijn debuut in het seizoen '94-'95 speelde Raúl reeds 318 wedstijden in de Spaanse Primera División, 24 bekerwedstrijden, 78 matchen in de Champions League, drie voor de Intercontinentale beker, drie voor de Europese Supercup en zes voor de Spaanse supercup. Tel daar nog vier wedstrijden bij van het wereldkampioenschap voor clubs en de 63 wedstrijden voor het nationale elftal en dan komt men tot de conclusie dat Raúl dus vanavond zijn 500ste officiële wedstijd van zijn carrière speelt.

Raúl is dus zeer goed op weg om geschiedenis te schrijven. Met zijn 32 goals voor de Spaanse nationale ploeg is hij echter al topscorer aller tijden voor Spanje.
In totaal scoorde de spits van Real ook al 249 voor zijn club waarvan 155 in de competitie. Hij staat nu op één doelpunt van legende Ferenc Puskás en ook topscorer aller tijden worden in de Spaanse competie behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Momenteel is dat Telmo Zarra met 251 doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties