Rapid blijft aan de leiding

Rapid blijft aan de leiding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rapid Wien blijft aan de leiding van de Oostenrijkse Bundesliga. Op de 6de speeldag won de ploeg uit de hoofdstad met 1-4 bij promovendus SV Mattersburg. Voor Mattersburg was het de eerste thuisnederlaag. Rene Wagner scoorde zowel voor als na de rust één doelpunt. De andere doelpunten kwamen van Ivanschitz en Hofmann. Rapid blijft zo aan de leiding met een 16 op 18.

De grootste verrassing van het weekend kwam van de ploeg van trainer Regi Van Acker. Casino Bregenz klopte namelijk de tweede in de stand, Grazer AK, met zware 4-1 cijfers. Axel Lawaree nam het 3de en 4de doelpunt voor zijn rekening. Voor Grazer AK scoorde Roland Kollmann. Grazer blijft evenwel tweede met 12 punten uit 5 wedstrijden. Bregenz is 4de in de stand en doet het verrassend goed.

Austria Wien blijft ondertussen aanklampen. Ze wonnen dit weekend moeizaan met 2-1 van degradatiekandidaat Admira Wacker. Voor Austria scoorden Gilewicz en Rushfeldt. Austria blijft 3de.

Voor Salzburg blijft de malaise verder duren. De rode lantaarn verloor opnieuw, ditmaal met 4-2 van Sturm Graz. De ploeg van Filip De Wilde blijft echter voorlaatste in het klassement, het heeft nu al wel 4 punten voorsprong op Wüstenrot Salzburg. Voor Graz scoorde Mario Haas overigens nog een keertje. Verder speelden FC Kärnten en Intertotobekerfinalist FC Superfund 0-0 gelijk. Topschutter Glieder blijft zo op 7 goals staan en ziet Lawaree naderen die er ook al 5 binnenschoot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties