Ajax heeft verlengingen nodig

Naast Club Brugge wisten vanavond nog een reeks ploegen zich te kwalificeren voor de Champions League.

Ajax had verlengingen en een Silver Goal nodig om een stug Grazer AK te verslaan. De Amsterdammers waren in de eerste helft op voorsprong gekomen via Ibrahimovic, maar Kollman maakte die treffer ongedaan. In de eerste verlenging werden twee bezoekers van het veld gestuurd, waarna Galasek, pas terug uit blessure, vanop de stip voor de beslissing zorgde.

Newcastle plaatste zich verrassend niet. Het verloor thuis van Partizan na het nemen van strafschoppen. Na 120 minten stond er 0-1 op het bord. Het doelpunt kwam van Iliev.

Celtic Glasgow klopte MTK Boedapest met 1-0, na 4-0-winst twee weken geleden. Sutoon scoorde het enige doelpunt in een wedstrijd waarin de thuisploeg ruim domineerde.

Die andere Schotse club, Glasgow Rangers, had heel wat meer moeite om zich te kwalificeren voor de CL. Net voor tijd kreeg het een strafschop waarmee het verlengingen kon vermijden. Arteta had de Rangers eerst op voorsprong gebracht, maar tien minuten voor het einde bracht Alvaros Santos de Denen langszij. Arveladze scoorde de beslissende 1-2.

Galatasaray had gene problemen met CSKA Sofia. Thuis won het al met 3-0, en vandaag deed het dat nogmaals via doelpunten van Prates, Sabri en Arif Erdem.

Dynamo Kiev won met 0-2 bij Zagreb via doelpunten van Shatskikh en Rincon. Kiev had ook de heenwedstrijd al gewonnen met 3-1.

Celta Vigo zag zwaar af in Tsjechië maar de 3-0 van veertien dagen geleden volstond net. Slavia Praag won vandaag met 2-0. Doelpunten waren er van Dostalek en Hrdlicka. Bezoeker Mostovoi kreeg nog rood.

Marseille was baas tegen Austria Wien, maar kon niet tot scoren komen. Daardoor moeste de Fransen geconcentreerd blijven tot het einde, maar de zuinige winst uit de heenwedstrijd volstond.

AEK Athene won van Grasshoppers met 3-1. Door deze zege werd de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd weggewerkt. AEK liep tot 3-0 uit via Katsouranis en Liberopoulos. Nunez scoorde tegen.

Lazio ten slotte won met 0-1 bij Benfica via een goal van Cesar. De Italianen wonnen ook twee weken geleden al.