Engeland: opdracht volbracht

Engeland heeft op Old Trafford Liechtenstein verslagen met 2-0. Het was de achtste zege op rij voor de Engelsen, een naoorlogs record. Voor beide ploegen is hiermee de opdracht volbracht. Engeland moest winnen om met een punt voorsprong naar Istanbul te kunnen afreizen. Nu volstaat een gelijkspel tegen Turkije voor de rechtstreekse kwalificatie. Ook voor Liechtenstein was het resultaat goed, ze hebben een afstraffing vermeden.

Wayne Rooney werd uitgeroepen tot man van de match, maar eigenlijk verdiende de doelman Jehle van Liechtenstein die eer. Met gedurfde vroege interventies hield de 21-jarige keeper de Engelsen op 0-0 bij de rust. David Beckham en James beattie troffen de dwarsligger van dichtbij, maar veel uitgespeelde kansen kreeg Engeland niet in die eerste helft. De Engelsen speelden te stereotyp over de flanken met verre voorzetten die Jehle feilloos uit de lucht wist te plukken. Eén keer ging hij in de fout, maar Michael Owen trapte ver naast het lege doel.
De tweede helft kende een droomstart voor de Engelsen. Owen kon na één minuut al onbedreigd binnenkoppen en enkele minuten later knalde Rooney van dichtbij onhoudbaar binnen nadat Gerrard een voorzet van Beckham terug had gekopt. Even leek Engeland Liechtenstein helemaal te zullen afmaken, maar na een kwartier in de tweede helft vielen ze terug stil. Beckham en Gerrard werden gewisseld voor Owen Hargraeves en Phil Neville. Beide belangrijke middenvelders zouden immers de match in Turkije missen als ze een gele kaart raapten in deze partij. Een tijdlang speelde Liechtenstein goed mee, zonder kansen te creëren. In de slotfase kwam Engeland nog een paar keer dreigen, maar een alerte Jehle stond paraat. De laatste kans was voor Liechtenstein, maar David James had geen problemen met het schot van Beck. Engeland kwam nooit in de problemen en won de match rustig met 2-0.

ploegopstellingen:

Engeland: James, G Neville, Terry, Upson, Bridge, Beckham, Gerrard, Lampard, Rooney, Beattie, Owen

Liechtenstein: Jehle, Telser, Michael Stocklasa, Hasler, Ritter, Martin Stocklasa, Burgmeier, Gerster, Beck, D'Elia, Frick.

Doelpunten: 46' Owen, 52' Rooney