KFC Sparta Petegem - Kemzeke 8 - 3

KFC Sparta Petegem - Kemzeke  8 - 3

Sparta start de wedstrijd gretig en ziet zijn offensieve kracht onmiddellijk beloond want na 6 minuten wordt een voorzet van Daan Boydens in één tijd overgenomen door Bart De Mangelaere die de 1-0 op het bord schiet. Sparta duwt nu door en Pieter Mahieu kan enkele minuten na de 1-0 vrij doorgaan. Zijn afleggertje wordt door Bart De Mangelaere in de netten verwerkt. 2 – 0

Kort daarna scoort Bart De Mangelaere bijna zijn derde doelpunt , maar doelman Van Avermaet de is attent. Kemzeke reageert via enkele prikken uit de tweede lijn . Wanneer de scheidrechter binnen de 16 meter bij een voorzet vanop links een fout van Wim Van Tieghem ziet op een aanvaller,wijst hij onmiddellijk naar het strafschoppunt . De strafschop wordt door Guy Van Assel feilloos omgezet 2 – 1 .

Enkele minuutjes later wanneer een hoge bal richting Bart De Neve komt wordt een aanvaller van Kemzeke gehinderd door Wim Van Tieghem . De scheidsrechter geeft Wim zijn tweede geel en opnieuw strafschop . Bart De Neve doet wat zijn ploegmakers hem toeroepen en stopt de strafschop in twee tijden.

Sparta reorganiseert zich met 10 man , maar blijft aanvallen. Bart De Mangelaere verovert de bal in de 16 m en een lichte duwfout levert Sparta ook een strafschop op . Bart zet deze feilloos om , tussenstand 3 - 1. Nog voor de rust loopt Sparta verder uit wanneer een voorzet van Dominiek Colpaert , mooi wordt afgewerkt door Daan Boydens. 4 – 1 .

Wie dacht dat de tweede helft overbodig zo zijn , was verkeerd , want na 12 minuten wordt een vrijschop van Frederick Nachtergaele door Dominiek Colpaert mooi binnengekopt. Aan de overzijde komen er nog kleine kansjes voor Kemzeke , en bij één van die kansen kan Van der Linden het tweede doelpunt voor Kemzeke binnenschieten 5 – 2 .

Bij een prachtige aanval van Sparta , lanceert Niels Holvoet ,Bart De Mangelaere. , die op zijn beurt Daan Boydens binnendoor bereikt. Zijn schot gaat onhoudbaar in de netten . 6 – 2 na 67’. Zeven minuten later heeft Daan Boydens een kruispas naar de inlopende Kristof De Rho die wanneer hij voor de bezoekende doelman komt niet zelfzuchtig is , maar de bal mooi klaar legt voor Frederick Nachtergaele die beheerst de. 7 – 2 binnenschiet.

Nog geen 2 minuten later maakt Frederick er 8 – 2 na voorbereidend werk van Bart De Mangelaere. Kemzeke kan in de slotfase nog een derde doelpunt scoren,wat dan ook meteen de eindstand is,8 - 3 .