10 Anderlechtenaren kloppen Celtic

10 Anderlechtenaren kloppen Celtic
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de derde wedstrijd van de Champions League heeft Anderlecht een belangrijke overwinning geboekt. Ondanks de vroege uitsluiting van Glen De Boeck kon Anderlecht via een doelpunt van Aruna voor een eerste Belgische CL-overwinning zorgen in 23 wedstrijden.

Anderlecht moest absoluut winnen om een goede kans op kwalificatie voor de tweede ronde te behouden. De zenuwen waren dan ook redelijk hoog gespannen omdat Celtic in Europees verband niet meteen een sterke uitreputatie geniet. Anderlecht begon goed aan de wedstrijd en Deschacht verraste Hedman bijna met een schot op de lat. Toen Glen De Boeck een tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Hartsson leek Anderlecht voor een zware avond te staan. Celtic werd even sterker en Anderlecht moest terug plooien.

Broos koos ervoor om achterin met drie mensen centraal te spelen, waardoor het aanvallend geheel kon blijven staan. Het kwam echter goed weg toen Hartsson de bal vanuit buitenspelpositie in doel verlengde. In de eerste helft was er aan elke zijde trouwens ook een strafschopgevalletje, maar de bal ging niet op de stip.

In de tweede helft kwam een bijzonder gretig Anderlecht op de mat. De eerste kans was echter voor de Schotten, maar Varga liet de unieke mogelijkheid liggen. Anderlecht kreeg echter meer vat op het gebeuren en toen Wilhelmsson Valgaeren op snelheid nam, kreeg Aruna de openingstreffer op een schoteltje aangeboden. Anderlecht wist de voorsprong met man en macht te verdedigen en mag nu terecht hopen op een plaats in de tweede ronde.

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Kompany, De Boeck, Deschacht, Wilhelmsson (88' Hendrikx), Hasi, Baseggio, Kolar (90' Tihinen), Mornar, Aruna

Celtic: Hedman, McNamara (46' Valgaeren), Balde, Varga, Agathe, Lennon (80' Miller), Sutton, Stilian Petrov, Thompson, Larsson, Hartson

Gele kaarten: 16' De Boeck; 26' De Boeck; 64' Petrov; 76' Larsson; 92' Hendrikx Rode kaart: 26' De Boeck (2x geel)

Uitslagen en rangschikking:
Groep A
Groep B
Groep C
Groep D
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties