Laatste kans voor PSV

Laatste kans voor PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV Eindhoven krijgt vanavond een allerlaatste kans om voor het eerst de tweede ronde van de Champions League te bereiken. In de eerste twee duels gingen de Eindhovenaren kansloos onderuit tegen AS Monaco (1-2) en Deportivo La Coruna (2-0). Straks staat de verplaatsing naar AEK Athene op het programma. De Grieken hebben één punt na een gelijkspel thuis tegen Deportivo (1-1).

Mark Van Bommel zal alvast gemist worden bij de Nederlanders, hij heeft last van een buikblessure. Alle hoop rust weer op Mateja Kezman, die pas de spannendste week uit z'n leven achter de rug heeft. AEK Athene zag in het tussenseizoen topspits Demis Nikolaïdis vertrekken naar Atlético Madrid, een gevoelig gemis. Maar in eigen huis blijven de geel-zwarten bijzonder sterk.

Nog nooit verloor een Nederlandse club een confrontatie met AEK Athene. De statistieken spreken dus in het voordeel van PSV. Maar de Eindhovenaren moeten vanavond winnen om een kans te behouden op de tweede ronde van de Champions League. Dat betekent dat PSV voor het eerst sinds februari 2002 nog eens een Europees uitduel zou moeten winnen. Toen won de lampenclub met 0-1 bij Leeds United in de 8ste finales van de UEFA Cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties