Vanavond Anderlecht-Celtic Glasgow

Vanavond Anderlecht-Celtic Glasgow
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelt vanavond als eerste Belgische club op de derde speeldag van de Champions League. In het eigen Astridpark ontvangen de Brusselaars het fiere Celtic Glasgow. Na twee speeldagen telt Celtic drie punten, paars-wit slechts één.

Er was heel wat twijfel gerezen over de inzetbaarheid van Hannu Tihinen en Glen De Boeck, maar uiteindelijk zijn beide centrale verdedigers fit. Verwacht wordt dat De Boeck samen met Vincent Kompany het centrale duo zal vormen. Hierdoor valt Lamine Traoré uiteindelijk toch langs het elftal. De Burkinees sprak duidelijk taal: 'Na dit seizoen maak ik een balans op, misschien is het beter dat ik vertrek.' Zewlakow vult de rechterkant van de verdediging in en Olivier Deschacht zoals gewoonlijk de linkerkant.

Voor de rest houdt Hugo Broos zich op de vlakte over de ploegopsteling. Broos was wel duidelijk op de persconferentie: 'Dit duel winnen is een must, bij een nederlaag zijn we zo goed als zeker uitgeschakeld.' Broos voegde er nog aan toe dat hij een defensief Celtic verwacht en dat Anderlecht zich geen fouten kan veroorloven op dit niveau.

Bij de bezoekers uit Schotland is Joos Valgaeren uiteindelijk toch fit geraakt, maar hij zal niet starten. Ongeveer 6.000 fans maken de trip mee naar Brussel. Tweeduizend van hen kunnen de wedstrijd bijwonen, de 4.000 anderen worden opgevangen achter het stadion in een soort van animatieruimte.

De vermoedelijke opstellingen:

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Kompany, De Boeck, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi, Baseggio, Kolar, Mornar, Aruna

Celtic: Hedman, McNamara, Balde, Varga, Agathe, Lennon, Sutton, Petrov, Thompson, Larsson, Hartson

Nog dit: Larsson scoorde Europees al 31 treffers voor Celtic, daarmee is hij recordhouder bij de Schotse grootmacht. Anderlecht en Celtic speelden in Europees verband nog nooit tegen elkaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties