Vaesen: 10 Ivorianen is belachelijk

Vaesen: 10 Ivorianen is belachelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk-voorzitter Jos Vaesen heeft in Stadion op VTM gezegd dat ''spelen met tien Ivorianen en één Let belachelijk is''. Dat zei hij na de nederlaag van z'n team op de Freethiel tegen Beveren met 3-1. De Waaslanders verschenen met 10 Ivorianen en één Let aan de aftrap.

''Wat is het nut van een Belgische competitie als we met 11 buitenlanders waarvan 10 Ivorianen aan de aftrap verschijnen?'', vroeg Vaesen zich af. ''Het is onmogelijk zo de jeugd te motiveren en te denken aan de toekomst''.

Onlangs draaide Canvas een reportage over spits Drogba van Marseille, eveneens een Ivoriaan. Scheervoetend zei de reporter dat Drogba een landgenoot is van Aruna Dindane (Anderlecht) ''en heel Beveren''.

Heusden-Zolder-voorzitter Stin Husson haalde ook uit naar Beveren nadat de Waaslanders één van de vragende partijen waren om het aantal uitgeleende spelers aan één club te beperken. Beveren doelde daarmee op het aantal Genk-spelers in de rangen van Heusden-Zolder. KHZ-voorzitter Stin Husson zei toen scheervoetend dat spelen tegen Beveren gelijkstaat aan spelen tegen SK Ivoorkust en dat vanaf volgend seizoen de wedstrijden maar beter in Ivoorkust kunnen plaatsvinden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties