Geef Club maar Benfica

Geef Club maar Benfica
Foto: © SC

Vandaag kent Club Brugge zijn tegenstander voor de 1/16de finales van de Uefa Cup. Gisteren bakkeleiden Antoine Vanhove en Marc Degryse in de kranten nog niet meteen over welke ploeg ze graag zouden loten, maar wel over de volgende vraag: is het sportief nu wel zo'n goede zaak dat Club Brugge naar de Uefa Cup gaat?

''Ja'', zegt Antoine Vanhove in Het Belang. ''Als onze kern volledig is, kan dit Club Brugge de finale halen. Daar ben ik zeker van. Twee jaar geleden won Feyenoord de Uefa Cup, waarom zou Club dat niet kunnen? We hebben dit seizoen al gewonnen van Borussia Dortmund, AC Milan en Ajax en twee keer gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo. Dit is een nieuw mirakeljaar voor Club Brugge.''

''Neen'', zegt Degryse in De Morgen. ''We hebben dit seizoen toch al Borussia Dortmund, AC Milan en Ajax verslagen. Dat betekent dat we in onderlinge duels met rechtstreekse uitschakeling zeker ook nog kansen zouden gehad hebben tegen andere grote namen. Ik hou ook niet zo van het onbekende gevoel van de Uefa Cup. Zogenaamd zwakke of onbekende tegenstanders op papier kunnen vaak verrassend uit de hoek komen. Kijk naar Sochaux, dat Dortmund uitschakelt. Of Teplice, dat achtereenvolgens Kaiserslautern en Feyenoord uit de Uefacup wipt. Of Brondby, dat Schalke 04 verslaat.”

Rondvraag bij de spelers leert ons dat ze toch liever een aantrekkelijke maar sportief haalbare kaart loten. Zoals Benfica - denken we maar aan La Louvière. Beter dat dan saaie reizen naar Oostbloklanden. Alleen Lange en Saeternes denken er anders over. Zij willen Valerengen uit Noorwegen. ''Kjetil Rekdal (ex-Lierse) is er trainer en het zou leuk zijn om een tegenstander uit ons land te treffen'', aldus de Noorse spitsen van Club Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties