Anderlecht pakt in slotfase overwinning

Bezoekers Cercle Brugge zonder de geblesseerden Arijs, Berthé en Svetlicic. Ook Milosevic is afwezig vanmiddag wegens uitzitten van zijn schorsing. Borkelmans start, zoals vooraf voorspeld op de bank. Voor Anderlecht mag dan toch Kompany opdraven wegens ziekte van De Boeck, ook Jestrovic, Lovre en Zane ontbreken door blessures. Zitka wordt vervangen door Peersman.

Een rustig en evenwichtig begin met omstreeks de 20ste minuut een doelpunt voor Iatchouk, hij schiet de bal buiten het bereik van Begeyn binnen. Dik vijf minuten later kopt Bram Vandenbussche dan de gelijkmaker binnen en 1-1. Vijf minuten voor rust doelpunt voor Mornar, zijn achtste intussen al van het seizoen en ruststand 2-1.

Na de pauze is Anderlecht de beste ploeg op het veld en creëert ook de nodige kansen. Maar ze falen telkens in de afwerking. Integendeel, het is zelfs Cercle dat de gelijkmaker kan scoren omstreeks de 70ste minuut via Jbari. Anderlecht weet naderhand nog een paar fraaie kansen de nek om te wringen en houdt dit vol tot in de blessuretijd, dan slaagt Baseggio erin om alsnog te scoren en zo Anderlecht in extremis de drie punten thuis te laten houden. 3-2 is dan ook de terechte einduitslag.

De derby tussen Lokeren en Gent eindigde op een 1-1 gelijkspel.