Terugblik heenronde: nr. 7 tot 12

Terugblik heenronde: nr. 7 tot 12
Foto: © SC

2003 ligt achter ons. Hoog tijd om de heenronde van seizoen 2003-04 van naderbij te bekijken. Dit doen we van hoog naar laag, van de leider tot de rode lantaarn. Om praktische redenen werd alles verspreid over drie berichten: de top-zes, de middenste zes ploegen en de laatste zes. Er werd vooral aandacht besteed aan de titel-, eindronde- en degradatiekandidaten.

In dit blokje worden de nummers zeven tot twaalf behandeld, namelijk SV Roeselare, Patro Maasmechelen, VW Hamme, Excelsior Virton, AS Eupen en Eendracht Aalst.

7. SV Roeselare
SV Roeselare eindigde vorig jaar op de voorlaatste plaats maar mocht in tweede klasse blijven. De club kocht in tegenstelling tot voorgaande jaren enkele beloftevolle jongeren in. Dit rendeerde want Roeselare draaide lange tijd mee in de top-vijf. Vlak voor de winterstop kende de ploeg een kleine terugval (2 op 12) waardoor de West-Vlamingen teruggezakt zijn tot een zevende stek. Toch lijkt SV Roeselare in staat om mee te dingen naar een eindrondeticket.

8. Patro Maasmechelen
Patro Maasmechelen eindigde twee seizoenen op rij op de laatste plaats maar mocht telkens in tweede klasse blijven. Bij aanvang van dit seizoen werd de ploeg dan ook als voornaamste degradatiekandidaat naar voren geschoven. Halverwege staan de paars-witten echter op een achtste plaats met overwinningen op Zulte-Waregem en tegen Brussels op hun palmares. Opmerkelijk is dat Maasmechelen in deze heenronde al meer punten verzamelde dan in het gehele vorige seizoen. Patro Maasmechelen kon het zich daarmee permitteren om in de winterstop Boris Marolt aan Genk te verkopen. Normaal gezien gaat de ploeg dus een rustige terugronde tegemoet.

9. VW Hamme
VW Hamme is een ploeg met twee gezichten. Als de Waaslanders hun dagje hebben, winnen ze met veel doelpunten. In het andere geval worden geen punten gepakt. Veel hing ook af van het spitsenduo Diomi-Flies. Guy Diomi viel op het gebied van doelpunten echter na de eerste tien speeldagen ietwat stil. Thierry Flies was op het einde van de heenronde out met een blessure. Dat maakt dat Hamme enkele keren won met ruime cijfers (bv. 0-4 op Denderleeuw) maar evenveel keer verloor met zware cijfers (bv. 0-6 tegen Zulte-Waregem). Het is dan ook logisch dat VW Hamme halfweg ook in de middenmoot van het klassement zit. De ploeg is te sterk om in degradatiegevaar te komen maar niet genoeg om nog mee te dingen voor een eindrondeticket.

10. Excelsior Virton
Virton speelde na het vertrek van spits Gomez een grijze heenronde. De ploeg kwam nooit in de bovenste regionen voor, maar evenmin in de onderste regionen. Toch zorgden de Walen voor enkele verrassingen: zo werd met 0-2 op Brussels gewonnen en werd op Geel 1-1 gelijkgespeeld. De terugronde kan Virton op een rustig tempo afwerken.

11. AS Eupen
Eupen was vorig seizoen de verrassende tweede in de eindstand. De heenronde van het huidige seizoen verliep echter minder vlot. Eupen verzeilde in het begin van de competitie in de onderste regionen. Toch kon de club zich naar iets veilige oorden begeven. Het begin van de terugronde zal dan ook in het teken van de mathematische redding staan. Misschien kan ergens nog een stunt behaald worden.

12. Eendracht Aalst
Eendracht Aalst startte wat beduusd aan het debuutseizoen. De ploeg had duidelijk de overgang van derde naar tweede klasse nog niet verteerd. Aalst kon wel overal scoren maar kreeg ook veel doelpunten te incasseren. Zo scoorde Tubeke maar liefst zeven maal in het Pierre Cornelisstadion. Naarmate de heenronde vorderde (en onder een nieuwe trainer), kreeg de verdediging meer ervaring met het voetbal van tweede klasse. Daarnaast kon Aalst rekenen op spits Abdoulai Demba. Deze spits miste al vele kansen, maar zit ondetussen al aan dertien rozen. Demba bezorgde Eendracht Aalst de nodige punten om uit de kelder van het klassement te geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties