STVV jaaroverzicht 2003

STVV jaaroverzicht 2003
Foto: © SC

Januari 2003

De kanaries trekken op oefenkamp naar het zonnige Turkse Belek. Bij thuiskomst heeft de hype rond Boffin en de gouden schoen een hoogtepunt bereikt. Danny eindigt uiteindelijk op een derde plaats achter Timmy Simons en Wesley Sonck.STVV krijgt er een nieuwe Fan Club bij, Grankanaria is geboren Geel-blauw speelt tijdens zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 1-1 gelijk tegen de ratten. Een week later trekken de Staaien-boys voor de beker naar Anderlecht en gaan er met een arsenalscore de boot in. We gaan met z'n allen voor het laatst (al weten we dit dan nog niet) naar de Gestelsedijk en gaan er met de volle buit lopen.

Februari 2003

Op de eerste dag van de maand zouden we spelen tegen De Wolven, waren het niet dat het weer spelbreker was. De return van de bekerwedstrijd tegen paars-wit staat op het programma. Er komen penalties aan te pas en Belic wordt de held van de avond. STVV verliest verrassend van de Ivoorkust(lees Beveren) met 2-1. De volgende wedstrijd is thuis en wordt gewonnen van Westerlo met 1-0. Een week later reizen we voor het laatst naar het geplaagde KV Mechelen, 0-0. Een week later zakt Standard af en wint de derby der vurige steden met 0-1.

Maart 2003

Na alle carnavalfestiviteiten nemen de kanaries het in de halve finale van de beker op tegen Germinal Beerschot uit Antwerpen (men zou al van minder moe worden) en wint met 1-0.De kanariekes, moe gestreden in de halve finale van de beker, graven het strijdbijl op en trekken richting Gent maar komen met hangende kopjes en lege handen huiswaarts (3-0)Een week later komt de Great Old op bezoek en krijgt met 1-0 op de broek. Na jaren van ontbering gaan we winnen met 1-2 op Le Canonnier.

April 2003

STVV ontvangt de Karolingers en winnen met 2-1.2de thuismatch op rij of generale bekerepetitie, ook La Lou gaat met 2-1 cijfers ten onder. Daags nadien wordt Ellen De Smet de 10de Miss STVV. Een weekje later trekt geel-blauw voor de terugwedstrijd van de halve finale naar het Olympisch stadion in Beerschot en plaatst er zich ten koste van het kleine paars-wit voor de tweede maal in zijn bestaan voor de finale van de beker van België. Bij thuiskomst worden de spelers, vooral penaltyspecialist Dusan Belic op handen gedragen. Spontaan volksfeest op de Tiensesteenweg. De kanaries bekopen de feestroes met een 0-2 nederlaag tegen het grote paars-wit, so what? De bekerscalp van RSCA hangt dan reeds lang aan de broeksriem.7de Hesbania J-Day wordt afgesloten met een doelpuntrijke maar verlieswedstrijd tegen Mons (3-4)

Mei 2003

STVV doet iets wat lang geleden is… een puntje wegkapen in Brugge, Club-STVV 1-1.Lierse SK wordt ontvangen op Staaien en mag met 2-1 terug naar het Lisp. D-derby op Fenix wordt 2-2, we zitten ondertussen enkele weken voor de bekerfinale en heel Sint-Truiden is in de ban van de finale, de stad kleurt geel-blauw en er is plaatsgebrek in ziekeren. Een groepje STVV-Fans trekt alvast op verkenning naar de hoofdstad en tooien het beruchte manneke pis in onze geel en blauwe klubkleuren.De laatste wedstrijd van het seizoen wordt afgewerkt op Daknam tegen de derde van de rangschikking. De fans van de nr 3 en 4 maken er een Europees en cup-sfeertje van met vuurwerk achteraf. Tijdens de wedstrijd blijft het vuurwerk echter achterwegen en blijft het een brilscore…

Juni 2003

De dag waarvoor iedereen de laatste dagen leefde breekt aan. 20.000 fans trekken vanuit het overbevolkte ziekeren richting Heizel. Brussel kleurt geel-blauw. De kanaries maken de wedstrijd maar… na een prachtseizoen vol overwinningen wordt DE match die niet verloren kon worden toch verloren met 1-3.

Juli 2003

STVV werkt op de plein van KVK Tienen zijn Intertoto wedstrijd af tegen Tobol Kostanay. De kleine vinnige Kazachen winnen met 0-2. In Tobol gaan de kanaries een week later verliezen met het kleinste verschil. Nog een week later staat geel blauw terug in het Bergéstadion voor een oefenpot tegen KVK en wint met 1-3, vier dagen later halen we een drown in het Franse Lille. STVV werkt zijn oefenwedstrijden verder af op verplaatsing, Staaien is een bouwwerf, United Overpelt Lommel 1-3, Cercle Brugge 3-2.

Augustus 2003

De laatste oefengalop wordt afgewerkt in de prachtige Kempen. In het stadionnetje van Verbroedering Geel spelen we 1-1 gelijk. We beginnen de competitie daar waar ze het seizoen ervoor eindigde, op Daknam, uitslag 0-0. Er worden door de verbouwingen nog 2 uitwedstrijden gespeeld Beveren 1-4 en RSCA 3-0. Op de voorlaatste dag van de maand wordt de nieuwe tribune ingehuldigd VC Westerlo, die andere club uit de Kempen, heeft de eer als eerste het nieuwe Staaien te bezoeken en sleept een puntje uit de new hell 0-0.

September 2003

In het midden van de maand gaan we Heusden Zolder bekampen boven op de berg. STVV wint de “risicomatch” met 0-1. Een week later voor de derde keer op rij Brugse''korte''metten. De kanaries winnen in een nooit geziene sfeer met 3-2 van de landskampioen. Een week later spelen we 1-1 op het voormalig Mambour.

Oktober 2003

We beginnen de herfstmaand met een scoreloze drown op Staaien tegen de ratten. Een weekje laten word de ex-club van Jochen Janssen, het Nederlandse RKC Waalwijk, huiswaarts gestuurd met 5-1. Op de 18de v/d maand reizen we naar het verre Mouscron om er met 1-2 de boot in te gaan. We varen af naar het vertrouwde Staaien en verliezen er met dezelfde cijfers van Standard.

November 2003

Voor de derde wedstrijd op rij trekken we naar Wallonië en gaan in Mons zegevieren met 3-4. Een week later worden de Pallieters ook al in een doelpuntenfestival met lege handen naar huis gestuurd 3-2. Materiaalmeester Benny Liebens, verzamelaar van origineel gedragen voetbalshirts, verkoopt zijn pronkstuk, een shirt van Johan Cruyff, op e-bay, om de ziekte van zijn zoontje te kunnen bekostigen. De STVV Fans openen een rekeningnr. en storten elk naar vermogen een bedrag en doen zo het hoogste bod. Liebens krijgt het ingezamelde geld en mag bovendien het shirt behouden.De leider van derde klasse wordt verwacht op Staaien en schakelt ons uit met datgene waar we in de vorige Bekercompetitie zo goed in waren, de penalty’s. De maandag nadien wordt de ongelukkig gekwetste Kalisa warm onthaald in De Hell van Staaien op de thema avond “You’ll never walk alone Kalisa” De zaterdag nadien verliezen we met overdreven 4-0 cijfers de derby. De STVV Fans worden als scum uit het Fenix stadion gezet door de “orde”diensten. Op de laatste dag van de maand wordt er 0-0 gespeeld in de thuismatch tegen de groen-zwarten uit Brugge.

December 2003

We beginnen de maand zoals we de vorige sloten, met een 0-0 tegen onze bekercompagnon.De kwakkelende Great Old scoort na maanden nog eens maar verliest met 2-1 op Staaien. De aftrap tegen RAFC wordt gegeven door Stijn Reenaers alias Playke, een jongeman uit Borgloon die tijdens de verbouwingen aan Staaien elke twee dagen foto's kwam nemen zodat alle Fans de werken via het internet konden volgen. Het jaar wordt positief afgesloten tegen de Buffels 0-1 en we gaan 2004 in op een mooie 6de plaats. De Fans nemen op de voorlaatste avond afscheid van Magic 25. Danny Boffin verkast naar Standard de Liège.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties