Middlesbrough verrast Arsenal

Middlesbrough heeft dinsdag de heenwedstrijd in halve finales van de Carling Cup uit bij Arsenal met 0-1 gewonnen. Juninho Paulista maakte in de 53ste minuut het enige doelpunt. Bij de bezoekers speelden Boudewijn Zenden en George Boateng het hele duel mee. De return in Middlesbrough is volgende week woensdag.

Arsenal begon net als de vorige ronden in de Carling Cup met een veredeld B-team. Coach Arsène Wenger liet vaste waarden als Thierry Henry, Robert Pires, Patrick Vieira en Jens Lehmann buiten de selectie. Middlesbrough trad wel met zijn sterkste formatie aan. De thuisploeg viel onder leiding van Nwanko Kanu veelvuldig aan, maar de grootste kansen waren de hele wedstrijd voor Boro. Juninho Paulista was vaak ongrijpbaar voor de Londense defensie en had pech dat een schot in de twaalfde minuut op de paal belandde. De Braziliaan werd uiteindelijk wel de matchwinner. In de 53ste minuut vond Gaizka Mendieta zijn ploeggenoot helemaal vrijstaand in het strafschopgebied. Juninho Paulista aarzelde geen moment en gaf met een bekeken schot Arsenal-doelman Graham Stack (ex-Beveren) het nakijken.