Africa Cup op Staaien

Africa Cup op Staaien.

Dat de Africa Cup net vandaag hier kilometers ver vandaan startte zou men niet gedacht hebben aan de ploegopstelling van SK Beveren te zien. Wat hadden de Waaslanders gedaan indien de Ivoorkust zich had weten te kwalificeren voor dit toernooi. Maar dat zullen we wellicht nooit weten, feit is dat STVV-spits Désiré Mbonabucya moeten missen om die reden. SK won afgelopen woensdag nog met 1-2 op het kiel in de heenronde om de kwartfinale van de beker van België. Beveren pakte de ratten in hun val, wat doen ze vanavond tegen de kanaries.

Beide ploegen komen het veld op in speciale uitrusting ter promotie van de Damiaanactie. Wouter Vrancken dan toch aan de aftrap nadat eerder deze week bekend werd dat hij flirt met AA Gent. STVV trekt na aftrap meteen in de aanval maar de Beverse doelman laat zich niet verrassen en werkt beheerst in hoekschop. Na vijf minuutjes volgt dan het eerste gevaar van de waaslanders nadat de bal bleef steken op het drassige veld. Vanop het middenveld komt de bal terecht bij Benjamin De Ceulaer, strak schot voor doel, de bal belandt terug op de rechterflank waar Caers van ver op doel knalt, de bal komt aan de hoekschop vlag terecht waar de Beverse doelman voor de tweede maal handspel begaat in enkele minuten tijd maar ook deze keer onbestraft blijft. Dit alles volgt door een schot van Caers hoog over doel. Even later lanceert Buvens De Ceulaer op rechts, schot Jochen Janssen op doel, net naast.

Beveren komt wat meer opzetten maar de statige verdedigers van STVV werken beurtelings weg. 14' Jochen Janssen neergehaald, vrijschop van Caers in de muur, de bal belandt terug in het middenveld waar Voets de bal weer voor doel gooit, Beveren werkt in hoekschop. enkele minuten later misverstand Buvens - Vangeel, Voets krijgt de moeilijke bal nog voor de kooi waar De Ceulaer knalt maar de bal wijkt met een rare curve ver naast doel. 22' Buvens laat voor Verjans, gekraakt schot langs doel. Even later, schot op doel van STVV, De Ceulaer schiet, Copa tipt net over, echter zonder gevolg, de hoekschop wordt, onbegrijpelijk maar waar, niet toegekend. Vrijschop Beveren, de kanaries werken weg. Doorbraak Beveren via Diallo, hij duikt het strafschopgebied binnen waar de Kaïper toch nog iets weet te forceren met deze bal maar besluit naast. Beveren weer in de aanval, Kaïper besluit zwak op Belic.

Op het half uur schot net over de kruising van Eboué. Beveren hanteert enkele keren de lange bal en 3x onterecht buitenspel van STVV, meer valt er even niet te beleven. 39' dan, Jochen Janssen legt met het hoofd af op De Ceulaer, na een geblokkeerd schot belandt het leer in hoekschop. Een minuutje later wissel doorbraak Jochen Janssen, Copa is echter net iets eerder op de bal maar lost deze, Jochen Janssen profiteert van het missen van de Beverse doelman en graait de bal mee, Copa laat zich vallen en blijft minuten liggen, het spel wordt stilgelegd en de doelman krijgt op de koop toe nog de ''fout'' mee. Bij het nemen van de vrijschop laat Copa zich zonder iemand in de buurt opnieuw vallen, hierop gaat Caers protesteren voor tijdswinst en krijgt hiervoor onbegrijpelijk geel. Even later ook geel voor de Eboué na wegtrappen van de bal en afgevlagd te zijn voor buitenspel. Gerommel voor doel van Beveren, Janssen trapt half naast de bal.

Tweede helft, na de aftrap meteen een reuzekans voor STVV, Janssen voor doel maar besluit naast. Derde minuut, geel voor Kaïper, binnen de zelfde minuut maakt de man die iets voordien de gele karton onder de neus geschoven kreeg, er 0-1 van. Even later vrijschop Beveren, de bal waait voorlangs. STVV countert nog een paar keer, veel gevaar levert dit niet op, of toch een afstandsschot van Buvens gaat maar net over.

58' Voets snijdt mooi binnendoor maar wordt voor de zoveelste keer onterecht afgevlagd. Iets later dwingt De ceulaer een hoekschop af, zonder gevolg welliswaar. Op het uur komt Marcos Pereira de plein op ten nadele van Buvens. Zwak schotje Bram Vangeel. Een ruch op rechts van Kaïper maar vindt geen afspeelpunt. 64' knap schot van Beveren op doel maar pal op Belic. Nog een afstandsschot van Beveren en dan gaat het spel wat op en neer zonder noemenswaardige hoogtepunten.

71' Het spel komt weer langzaam op gang maar beide ploegen willen al te veel door het centrum. Dubbele wissel bij STVV, Vangeel voor Delorge en Verjans, na een sterke afbraak wedstrijd op het middenveld, voor Broux. Even later vrijschop De Ceulaer, Pereira kopt al vallend naast doel al had hij beter voor de aanstormende Broux gelaten. Dubbelpas Voets - Janssen, schot Broux, een verdediger raakt nog net de bal en zet de Beverse keeper op het verkeerde been, de bal gaat maar cm naast.

Zo belanden we aan in de laatste vijf minuten, de bal blijft achteraan hangen bij Sint-Truiden, de aanval wordt opgezet, Delorge scoort de gelijkmaker na wat geharrewar. 1-1 de kanaries geloven er weer in. Er komt nog een wissel van Beveren, Vleminckx die eerder deze week op de 90' opkwam en in blesuretijd GBA uittelde maakt zijn opwachting. We krijgen er drie minuten bij. Pereira en Broux zetten nog eens een actie op, Beveren werkt in hoekschop. Beveren komt er nog één keer uit maar zonder gevolg. 1 op 9 voor de geel-blauwen uit Limburg wat de drie thuiswedstrijden op rij betreft maar volgende week staat Anderlecht op het menu, kunnen de Kanaries hun naam van giant-killer waarmaken?