Hewian Girls Lanaken-Lentezon Beerse 1-1

Hewian Girls Lanaken-Lentezon Beerse 1-1
Foto: © SC

Een puntendeling was misschien, gezien het aantal kansen aan weerszijden, de correcte weergave van de feiten. Lentezon had in de beginfase even een aanpassingsperiode nodig aan het hobbelige, moeilijk bespeelbare veld en de eerste kans was voor de thuisploeg.

Lentezon reageerde via Annick Caers, maar haar schot werd gepakt. Kim Van Boxel redde een bal van Sahertian op de lijn nadat deze Liesbeth Molenberghs had omspeeld. Hilde Clessens miste op een haar de openingstreffer net voor rusten, maar ook Roozen kwam nog dichtbij.

In de tweede periode kregen we hetzelfde spelbeeld. Lentezon het meest in balbezit en met licht veldoverwicht, Lanaken loeren op de counter via de snelle Sahertian en Roosen. Hilde Clessens speelde Sarah Glazemaekers aan en die miste met een haar. Aan de overkant trof Sahertian wel raak. Lentezon ging nog nadrukkelijker aanvallen en Dorothy Van Renthergem schoot over. Toch was het wachten tot de 71' voor Lentezon om de gelijkmaker aan te tekenen. Annick Caers lanceerde een telegeleide SS-20 die heerlijk in de kruising eindigde.

De bezoekers wilden meer en een prima actie van Dorien Truyens op de rand van de zestien spatte uit elkaar op de lat. Toch bleef het achteraan opletten voor Lentezon en ei zo na kreeg het nog het deksel op de neus.

Een zoveelste doorsteekpas op Sahertian en Liesbeth Molenberghs, die ver voor haar doel acteerde als een volleerde moderne doelvrouw, dwong haar tegenstandster om van ver af te drukken. Het schot ging naast.

Lentezon bleef aandringen maar miste het broodnodige tikkeltje geluk om de wedstrijd winnend af te sluiten.

De op zijn zachtst gezegd zeer merkwaardige beslissingen van de spelleiding, vooral in het slotwkartier en steeds in het nadeel van de bezoekers, hielpen hierbij natuurlijk ook niet echt. (Bron: Peter Maene-Lentezon Beerse)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties