Heusden-Zolder in 2006 weg uit Genk

Heusden-Zolder in 2006 weg uit Genk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heusden-Zolder hoopt ten vroegste in het seizoen 2005-06 of ten laatste in het seizoen 2006-07 het Fenix Stadion te verlaten. De club stelt nu een onderzoek in naar de haalbaarheid hiervan.

Heusden-Zolder speelt al z'n ''thuiswedstrijden'' te Genk in een stadion dat voor 75% leeg is. De capaciteit van het Fenix Stadion is veel te hoog voor een neo-eersteklasser. Bovendien bedraagt de afstand tussen Heusden en Genk 20 km en betekent elke thuiswedstrijd een supportersverhuis. Voorzitter Stin Husson zegt dat het oude stadion van FC Beringen een optie is, maar dat de renoveringswerken duur zullen uitvallen. Vraag blijft als in de toekomst de gemeente Heusden-Zolder wil opkomen voor hun eersteklasser. Bovendien voelen de Heusden-fans zich ook niet thuis in het Fenix Stadion. Het te grote stadion komt de sfeer en gezelligheid niet ten goede. Husson: ''We maken dit seizoen uiteraard af in Genk en ook volgend seizoen zijn we nog actief in het Fenix Stadion. Ons Noordbermstadion voldoet niet aan de licentievoorwaarden. Ik ben er zeker van dat dichtbij huis spelen voor veel meer entourage rond KHZ zou zorgen.''

Heusden-Zolder is wel van plan sportief te blijven samenwerken met Genk, ook als ze het Fenix Stadion verlaten. Een degradatie uit de hoogste klasse zou er vanzelf voor zorgen dat KHZ gemakkelijker in een ander of hun eigen stadion terechtkan.

De Togolees Atsu (foto) tekende een contract van zes maanden bij KHZ en keert daarna terug naar Al-Hilal in Saoedi-Arabië. Hij trainde al mee in de Heusdense sneeuw.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties