Moeskroen laat punten liggen op het Lisp

Moeskroen heeft vandaag de ideale mogelijkheid laten liggen om over Racing Genk naar de 3e plaats te wippen. De Walen gaven twee keer een voorsprong uit handen op het Lisp en speelden zo 2-2 gelijk. Topschutter Pieroni kwam niet aan scoren toe.

Al na 2 minuten was het raak: Na een slechte terugspeelbal van Kacic op Vanderstraeten, kon Zewlakow (geholpen door het modderige veld van het Lisp) de 0-1 scoren. De eerste kans die daarop volgde was raak, want Gilles De Bilde scoorde de gelijkmaker met een schot van op 25 meter. De verdere eerste helft was erg evenwichtig, maar toch kon Moeskroen weer op voorsprong springen: na een vrije trap kan Pieroni uithalen, maar zijn bal spatte uiteen op de lat. Laybutt tikte uiteindelijk de rebound binnen.

Na de rust probeerde Moeskroen het op de counter, terwijl Lierse vlijtig op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er al gauw via De Wilde. De assist kwam van de bedrijvige De Bilde, die zich in de gunst speelde van de Liersesupporters. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer, maar het bleef bij de 2-2. Moeskroen speelt zo net als Standard en Racing Genk gelijk, waardoor er aan de top niets verandert. Club Brugge wacht wel nog een inhaalwedstrijd op het veld van La Louvière, terwijl Anderlecht vanavond speelt tegen Sint-Truiden op Staaien.