Analyse 20ste speeldag Jupiler League

Analyse 20ste speeldag Jupiler League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht 14 punten los op Standard

Een zoveelste keer kunnen we concluderen dat Anderlecht nog maar eens heeft bewezen een stuk sterker te zijn dan de concurrentie. Na de 20ste speeldag telt paars-wit nu al 14 punten voorsprong op eerste achtervolger Standard.

De Luikenaars doen het zelfs trouwens niet goed en konden nog niet winnen na de winterstop. Anderlecht won bij STVV met 1-3, terwijl Standard twee punten achterliet in Bergen na de 1-1 draw. Wamberto scoorde vier minuten voor het einde de Bergense gelijkmaker. De strijd voor de 2de plaats lijkt nog niet voorbij. Club Brugge werd afgelast op La Louvière, maar zou virtueel tot op zeven punten kunnen naderen. Met nog 14 speeldagen te gaan is deze kloof zeker nog te dichten. Op 11 februari wordt dit duel ingehaald. Racing Genk kwam niet dichter bij Standard, want het verkwanselde twee punten in het Fenix Stadion tegen Germinal Beerschot. Genk speelde zwak en verdiende eigenlijk niet meer. Maar ook Moeskroen profiteerde niet, het bleef steken op een 2-2 gelijkspel bij Lierse.

Zelfs Westerlo nestelt zich mooi in de subtop en telt evenveel punten als Club Brugge, maar heeft dus wel één duel meer dan de Bruggelingen. Westel won knap uit bij AA Gent. STVV staat nog verdienstelijk 7de met 28 punten.

Onderin kon Antwerp niet de verhoopte zege boeken tegen concurrent Heusden-Zolder. Hiermee wordt het toch stilletjes aan vijf voor twaalf voor The Great Old. Een overwinning is broodnodig. Bovendien speelde de oudste club van het land niet goed en verdiende Heusden-Zolder meer. Charleroi leek lange tijd op weg een goede zaak te doen. Het stond 0-2 voor op Cercle, maar een dosis pech en de arbritage zorgden ervoor dat het uiteindelijk nog met 3-2 verloor. De Zebra's hebben alvast een klacht ingediend tegen de scheidsrechter. Lokeren speelde 1-1 gelijk bij Beveren in de Waaslandse derby, een goed resultaat voor Franky Van der Elst en de zijnen.

Anderlecht mag dan wel wegspurten van de concurrentie, de competitie is opnieuw spannend. Onderin strijden een handvol teams tegen de degradatie. Maar ook bovenin zal er nog geknokt worden voor de 2de plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Standard, Moeskroen, Club Brugge en Racing Genk hebben nog veertien speeldagen om de voetballiefhebbers te verwennen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties