Tottenham-Leicester eindigt op 4-4

Het werd een leuke voetbalzondag in Londen. Tottenham en Leicester zorgden voor een waar doelpuntenfestival.

Michael Brown opende voor Tottenham de score met een afstandsschot dat door doelman Ian Walker in eigen doel werd geduwd. Enkele minuten later stond het weer gelijk na een owngoal van Gary Doherty. Jermain Defoe bracht Tottenham terug op voorsprong en Robbie Keane maakte er 3-1 van. De thuisploeg kreeg nog meer kansen, maar vond een Walker op zijn weg.

Na rust kwam Leicester terug in de match via de aansluitingstreffer van Les Ferdinand. Bij Leicester zag James Scowcroft zag rood voor een late tackle op Mauricio Tarrico. Amper twee minuten later kopte verdediger Ben Thatcher toch de gelijkmaker binnen. Marcus Bent kon profiteren van een fout van alweer Doherty om de bezoekers zelfs 3-4 voor te brengen. De supporters van Leicester waren de overwinning al aan het vieren toen Jermain Defoe zijn tweede goal van de avond scoorde. Vlak voor tijd maakte hij er 4-4 van.

Door dit punt staat Leicester één punt voor op hekkensluiter Leeds, en één punt van een veilige plaats. Tottenham blijft in strijd voor Europees voetbal.