Het Laatste Nieuws uit Debrecen (3)

Het Laatste Nieuws uit Debrecen (3)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Debrecen landt morgen op Belgisch grondgebied voor de belangrijke match van donderdag op het veld van Club Brugge. De voorbije twee weken was het op oefenkamp in Cyprus waar het zeven wedstrijden (met niet altijd even groot succes) afhaspelde. Dit is het Laatste Nieuws uit Debrecen, deel 3.

Selymes en Boor out, Eger terug fit

Goed nieuws voor Club Brugge. Debrecen mist twee belangrijke spelers in de heenwedstrijd donderdag. De Hongaarse international Boor is out met een knieletsel. De dokters zagen bij een controle dat de blessure erger is dan verwacht. Boor loopt er dus niet bij donderdag, maar het zou kunnen dat hij wel de terugwedstrijd haalt volgende week. Loopt er ook niet bij: Tibor Selymes. Hij sukkelt al van in het begin van het oefenkamp in Cyprus met een letsel aan de achillespees. Hij is zeker out voor de dubbele confrontatie met Brugge.

Laszlo Eger daarentegen speelt wel in Brugge. Het letsel aan het kaakbeen opgelopen tijdens een indoortoernooi is genezen. Hij zal donderdag wel spelen met een 'Rozehnal-masker'.

Hongaarse invasie in Brugge: 1.400 supporters

Liefst 1.400 supporters van Debrecen zakken af naar het Venetië van het Noorden. Als het aan de Hongaren had gelegen, kwamen er meer dan 2.000 naar het Jan Breydelstadion. Club stak daar echter een stokje voor en hield het op 5% van de maximale stadioncapaciteit, het minimum van wat de UEFA vraagt. De supporters komen met het vliegtuig en met bussen. Er reizen ook enkele veiligheidsmensen mee. Toen Debrecen naar Griekenland afreisde voor het duel met PAOK Saloniki in de tweede ronde, waren er 400 supporters meegereisd. Het leverde DVSC een 1-1-gelijkspel op.

Uitslagen oefenduels Debrecen in Cyprus

Debrecen VSC - Kickers Offenbach 3-2
Apollon Limassol - Debrecen VSC 1-0
Debrecen VSC - Chunnam Dragons 3-4
Debrecen VSC - Himki Moskou 1-2
AEL Limassol - Debrecen VSC 2-1
Debrecen VSC - Petrolul Ploiesti 2-0
Debrecen VSC - Dinamo Minsk 3-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties