K.Rupel Boom FC met meisjesploegen

K.Rupel Boom FC met meisjesploegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat de basis van een goede fanion bij de jeugd ligt heeft ook K. Rupel Boom FC duidelijk begrepen. K. Rupel Boom FC (KRBFC) wil zich daar ook in manifesteren door volgend seizoen een meisjesploeg te vormen.

Velen speelden reeds bij de duiveltjes/preminiemen hoewel opboksen tegen het fysische sterke jongensvoetbal niet altijd leuk was. Om die reden wil KRBFC het nodige doen om in navolging van Marlies Verbruggen, als 15-jarige reeds verschillende ,,caps' bij de nationale ploeg, met een KRBFC-meisjesteam aan te treden.

Vooral ook omdat langs bepaalde kanalen aan KRBFC de vraag werd gesteld waarom er geen meisjesploeg kon worden gevormd. Meteen sloeg het KRBFC-bestuur een nieuwe weg in en toonde zich bereid een meisjesploeg op te starten onder de structuur ,,jeugd'.

,,We zijn nu al bezig met de voorbereiding naar volgend seizoen toe. Inschrijving en info is te bekomen bij Ann De Groot en Jessica Janssens. Inmiddels hebben we al een infovergadering gehouden waarbij we volgende week een eerste ,,testtraining' houden. We hebben de ambitie om zo snel mogelijk te promoveren. De bedoeling is om volgend seizoen een meisjesploeg (-14 jaar) en een damesploeg (starten in 3de provinciale) in te schrijven bij de Belgische Voetbalbond.

,,We starten de trainingen op in Maart waarbij de eerste belangrijke afspraak is een wedstrijd te spelen tegen een andere damesploeg op onze KRBFC-clubdag op 15 mei 2004.,,De clubdag wordt na het succes van de vorige jaren verder uitgebouwd. Niet enkel naar onze jeugdspelers toe want het is ook de bedoeling een ,,Galamatch Oude Gloriën K. Boom Fc/Rupel SK met trainers' te organiseren' beklemtoont een geestdriftige KRBFC-jeugdvoorzitter Jos Hosteaux. (Bron: K.Rupel Boom FC)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties